Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Музей сакральної барокової скульптури Пінзеля може затопити

Музей сакральної барокової скульптури Пінзеля, що у Львові на площі Митній, може сильно постраждати під час сезону дощів. Про це сьогодні, 20 квітня, повідомила директор музею Леся Банах.

«В останнє капітальний ремонт в музеї Пінзеля робили ще в 30-х роках XX століття. Після цього були лише косметичні втручання. В 2008 році почали замінювати дах. Ці роботи фінансувала держава. Але до кінця вони не були зроблені, тому нині зі страхом чекаємо сезону дощів», - пояснила Леся Банах.

Також вона додала, що в музеї зберігаються унікальні твори мистецтва, серед яких скульптури Пінзеля. «Цього року ми повеземо наші експонати на виставку в Париж. Тому вологість в наших приміщеннях просто недопустима, безцінні твори мистецтва можуть бути пошкоджені. Крім цього, існує загроза відшарування штукатурки разом з фресками», - зазначила Леся Банах.

Держава обіцяє виділити гроші на ремонт, але це поки що тільки на словах. «Вже квітень, а грошей нема. Роботи ж треба виконувати вже, бо потім зима, і працювати буде не можливо», - пояснила начальник управління ремонтно-реставраційних робіт Львівської міської ради Лілія Онищенко.

Нагадаємо, що музей Пінзеля далеко не єдина пам’ятка, яка потребує реставрації. Загалом у Львові 214 пам’яток національного значення, і ще кілька десятків пам’яток місцевого значення, які потребують опіки з боку держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ