Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На ЛМКП «Львівтеплоенерго» виявлено втрати понад 6,8 млн грн

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію фінансово-господарської діяльності Львівського міського комунального підприємства «Львівтеплоенерго» і встановили фінансові порушення, що призвели до втрат 6,8 млн грн, у тому числі незаконні видатки 5,1 млн грн, недоотримання фінансових ресурсів – 1,7 млн гривень. Про це повідомила прес-служба Західного офісу Держаудитслужби.

Зокрема, аудитори встановили, що підприємство завищувало свої потреби у бюджетних коштах і зайво отримало з бюджету понад 3,9 млн грн через те, що при розрахунку обсягу заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію для населення, що виникла внаслідок невідповідності тарифів, затверджених органами влади, видаткам, здійсненим ЛМКП «Львівтеплоенерго» на виробництво та постачання цієї теплової енергії, на підприємстві неправильно здійснено розподіл адміністративних витрат. Також підприємство не зменшувало вартість наданих послуг теплопостачання на вартість зворотних відходів (металобрухту, матеріалів, обладнання), отриманих при реконструкції та ремонті тепломереж.

Крім того, виявлено цілу низку фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів підприємства: п’ятьом керівним працівникам ЛМКП «Львівтеплоенерго» безпідставно видано позики на 624,0 тис. грн; зайво витрачено 243,2 тис. грн внаслідок завищення обсягу чи вартості виконаних робіт з реконструкції тепломереж та котелень; за кошти підприємства у помешканнях сторонніх фізичних осіб встановлено індивідуальне опалення вартістю 204,2 тис.грн тощо.

Також встановлено випадки, коли підприємство не перераховувало до міського бюджету визначену законом частку коштів, що надходили від оренди нерухомого майна. В результаті до міського бюджету не надійшло 701,9 тис.грн. Ще аудитори виявили списану в січні 2015 року дебіторську заборгованість за послуги з теплопостачання, щодо стягнення якої підприємство навіть не звернулось до суду. Як наслідок, підприємство недоотримало 271,4 тис. грн доходів. 

У порушення встановлених законом вимог щодо розподілу коштів, які надходять на поточні рахунки для проведення розрахунків з постачальником природного газу, кошти, що надійшли  підприємству в жовтні 2016 року як погашення заборгованості за спожиту теплову енергію, скеровано на поточний рахунок, а не на рахунок із спеціальним режимом використання. Як наслідок,  підприємство витратило їх на власні потреби, а НАК «Нафтогаз України» недоотримано 715,0 тис. грн в оплату за спожитий  газ.

Матеріали ревізії передано Управлінню захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ