Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині понад 2 000 військових отримали наділи у власність

У Львівській області з початку запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками учасники АТО отримали у власність 2020 земельних ділянок загальною площею 290 гектарів. Наділи призначені для будівництва, садівництва, ведення особистого селянського господарства, повідомила прес-служба Держгеокадастру.

У територіальному підрозділі Держгеокадастру Львівщини ухвалили 1653 рішення про надання військовослужбовцям у власність земельних ділянок загальною площею 206 гектарів. Землі розташовані поза межами населених пунктів. Учасники АТО планують використовувати ділянки переважно для ведення садівництва (1596 земельних ділянок), особистого селянського господарства (50 наділів) та індивідуального дачного будівництва (7 ділянок).

Ще 367 земельних ділянок в межах населених пунктів військовим надали за рішеннями місцевих рад Львівщини. Землі використають переважно для будівництва житлових будинків та господарських споруд.

Загалом, землевпорядна служба Львівщини надала учасникам АТО 3484  дозволи на розробку документації із землеустрою для відведення землі загальною площею 746 гектарів. Наразі триває процес оформлення ділянок у власність.

Довідка.

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ