Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Не так часто у нас виставляються такі відомі європейські художники, – Борис Возницький про виставку француза Андре Жовіле

Сьогодні, 24 листопада, у Львівській галереї мистецтв відкрито виставку відомого французького художника Андре Жовіле. Директор Галереї мистецтв Борис Возницький вважає цю виставку «початком Європи в галереї». «Не так часто у нас виставляються такі відомі європейські художники», - додав Борис Возницький.

 

«На перший погляд, якщо розглядати картини зблизька, вони дуже миротворчі, але варто відійти подалі, то усвідомлюєш, що істоти, які зображені на полотні, є жертвами чогось, і найчастіше вони є жертвами речовини», – розповів директор французького центру  «Альянс Францез» Жером Ваннепен.

 

Андре Жовіле не лише займається жиописом, а й створює мистецькі книги. Одну з них, а саме про Василя Стуса, презентують на виставці.

 

Відвідати виставку можна до 19 грудня (у Львівській галереї мистецтв, що на вул.Стефаника 3). Також частину картин експонують у приміщені центру «Альянс Францез», що на вул. Огієнка, 18а.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ