Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Під Гданськом група п'яних поляків побила українських працівників

У Польщі в селищі Хващино під Гданськом група п'яних поляків увірвалася в будинок до українських робітників і з криками: "Польща для поляків", "Їдьте в Україну", побила мешканців будинку. Про це повідомила Gazeta Wyborcza.

П'яна компанія вийшла з "парубочого вечора", який був у сусідньому будинку. За словами одного з працівників, поляки також кидали в них камінням і пляшками.

Коли українці зателефонували власнику фірми Lilan, Іренеушу Надольскому, в якій працюють, той негайно прибув на місце, однак теж постраждав від п'яної компанії.

"На нього напала група з декількох десятків осіб. У них у руках були розбиті пляшки, залізні палиці і бейсбольні бити. Кілька українців кинулися йому на допомогу. Вони також були побиті. Коли їм вдалося піти, у бік будинку знову полетіли каміння і пляшки", - пише видання.

"Поліція, приїхавши на місце, не стала відразу втручатися і просто стояла поруч, чекаючи підкріплення", - зазначає видання. В результаті половина учасників бійки втекла. Поліція затримала 7 чоловіків у віці від 23 до 28 років. Всі були в стані алкогольного сп'яніння, в одного з них знайшли кокаїн.

Стосовно них застосовуватимуться нагляд поліції, застава в 1 тис. зл. і заборона наближатися до жертв та їх будинку на відстань, менше ніж 100 м.

За словами одного з працівників, 26-річного Юрія Дзвонія з Тернополя, він перевіз до Польщі дочку та дружину і зараз побоюється за їхню безпеку.

Як повідомлялося, у Польщі майже удвічі збільшилася кількість українців, які платять податки.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ