Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Понад 60 людей у Львові постраждали від отруєння чадним газом

З початку року у Львові обліковано 32 випадки отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждала 61 людина, з них 18 дітей. Натомість у минулому році в місті облікували 42 випадки отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 78 людей, з них 22 дітей. Смертельних випадків ні цього року, ні торік не було. Про це сьогодні, 30 жовтня, під час брифінгу розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький. Повідомила прес-служба ЛМР.

Попри зменшення кількості випадків отруєння чадним газом, головною причиною такого отруєння була і є необережність самих мешканців, наголосив Іваніцький.

 «Турбота про мешканців – це в першу чергу, турбота самих мешканців. І це підтверджують цифри. В цьому році в нас відбулося 32 випадки отруєння чадним газом, потерпіла 61 людина, і з них 18 дітей. І от із 32 випадків отруєнь тільки в 1 виявлено порушення правил експлуатації газового обладнання. 31 випадок – не визначено – тобто це значить, те, що люди отруїли себе самі. Порівняно з минулим роком ситуація покращена – тоді було 42 випадки, 72 постраждалих, з них 22 дітей. І знову ж тільки 3 випадки – там, де є порушення в господарстві – недостатня тяга, несправність газового обладнання, порушення правил встановлення газового обладнання, а 39 – знову через вину мешканців.  

Двічі на рік міська комісія ТЕБ і НС розглядає питання перевірки димових вентиляційних каналів, але завдяки мешканцям ця робота часто проводиться формально. Тому що коли приходять перевіряти, людина підписується на порозі, категорично не пускає у кімнату. Люди просто не думають про свою безпеку.

Друга проблема – це ті будинки і квартири, які здаються в оренду. Бо, як правило, ці отруєння чадним газом бувають у квартирах, які винаймають.

Третя проблема – в тому, що отруєння дітей є виключною проблемою батьків, дорослих. Мама чи бабуся могла і не відчути концентрації, бо до 10% людина не відчуває карбоксу, а для дитини від 5% карбоксу – це вже ураження!», - наголосив під час брифінгу начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький. 

 Нагадаємо, під час усіх нещасних випадках, пов’язаних із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння), слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу — 103, пожежну — 101, газову — 104, поліцію — 102. Будь-яка з цих служб повідомить решту і вони прибудуть на місце події.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ