Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Повітряне командування «Захід» займається ремонтом та модернізацією своєї військової техніки

Повітряне командування «Захід» змушене активно займатись ремонтом та модернізацією військової техніки, аби забезпечити виконання поставлених завдань з захисту повітряного простору. Про це журналістам під час брифінгу розповів в.о. командира Повітряного командування «Захід» генерал-майор Олег Струцінський.

«Після дерегованого розвалу армії в 2014 році я застав техніку в жалюгідному стані. Тоді знищувались цілі зенітно-ракетні полки, комплекси, зношеність техніки сягала 70-80 %. Не кращий стан був в авіації. Зараз ситуація покращилась. Нажаль, ми не можемо говорити, що ми купуємо нову техніку. Враховуючи усі наші можливості, ми пішли по шляху відновлення та модернізації наявної техніки», - розповів Олег Струцінський.

Багато радіолокаційної та авіаційної техніки було виготовлено в Росії, тож потрібен був час, аби оборонна промисловість та ремонтні підприємства позбулись такої залежності. «На сьогоднішній день була проведена модернізація більше 30 літаків, котрі уже в бойовому строю. Також освоєна модернізація літака СУ-25, гелікоптера Мі-8, на черзі СУ-27 та СУ-24М», - зазначив Олег Струцінський.

Щодо зенітно-ракетних комплексів, проводиться середній ремонт комплексу С-300, що дає змогу продовжити ресурс на 7 років. «Також освоєно ремонт комплексів БУК. Це дає змогу продовжити їх ресурс до п’яти років», - розповів він.

Для виконання модернізації та ремонту в поточному році було виділено 2,5 млрд. «Багато це чи мало – двояке питання. До прикладу, лише середній ремонт МіГ-29 коштує близько 57 мільйонів, один двигун – 5,5 млн», - зауважив Олег Струцінський.

Окрім ремонтів та модернізації для збільшення боєздатності війська протиповітряної оборони активно проводять військові навчання. «Навчання повітряних сил проходять в загальній системі та називаються «Комплекс командно-штабних навчань». Минулого тижня завершились навчання «Літня гроза» перший етап. Відразу ми розпочинаємо навчання «Південний вітер». Це найбільш масштабні навчання за часів незалежності України не лише по кількості залученого особового складу, але і по кількості завдань», - розповів Олег Струцінський.

Довідка.

Основними завданнями ПвК «Захід» є надійне прикриття від ударів з повітря великих промислово-економічних районів, адміністративних центрів, найважливіших комунікацій і військових об’єктів в Західній, Центральній і Південно-Західній Україні.

В зоні відповідальності повітряного командування «Захід» знаходяться 8 областей, у яких знаходяться: адміністративний центр м. Львів, об’єкти хімічної промисловості в Івано-Франківській області, Рівненська та Хмельницька атомні електростанції.

До складу повітряного командування «Захід» входять військові частини тактичної авіації, зенітних ракетних, радіотехнічних військ та частини спеціального призначення. На озброєнні частин повітряного командування знаходяться бойові літаки винищувальної авіації, зенітні ракетні комплекси, тактико-технічні характеристики яких дозволяють ураження сучасних засобів повітряного нападу у широкому діапазоні висот, швидкостей їх польоту незалежно від метеорологічних умов та часу доби, а також різноманітні радіолокаційні станції, рухомі радіовисотоміри та комплекси засобів автоматизації, радіоелектронної боротьби, метеорологічного та матеріально - технічного забезпечення.

З введенням четвертого Повітряного командування ("Схід”, м. Дніпро) проходить приведення всіх штатів до єдиного зразка, наближеного до стандартів НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ