Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Ще один фігурант справи про корупцію у міноборони отримав домашній арешт

Солом'янский районний суд Києва відмовився арештовувати ще одного фігуранта справи про корупцію у міноборони - директора Департаменту державних закупівель міністерства Володимира Гулевича, - ВВС Україна.

Прокуратура просила про арешт підозрюваного.

При цьому суд відправив Володмира Гулевича під цілодобовий домашній арешт, зобов'язавши носити електронний браслет і здати закордонний паспорт.

Раніше у четвер таке ж рішення судді ухвалили щодо заступника міністра оборони Ігоря Павловського.

Їх обох у середу затримали детективи НАБУ під керівництвом прокурорів САП за підозрою у причетності до реалізації схеми розкрадання понад 149 мільйонів гривень із бюджету.

Ігор Павловський усі звинувачення заперечує.

У цій справі фігурують іще кілька предстваників міноборони.

"Генерал Павловський виконував свої обов'язки з першого дня агресії, виконував їх достатньо високопрофесійно, був керівником АТО "Маріуполь" під час активних бойових дій, але якщо він причетний до злочину, він має за це відповісти", - заявив у четвер міністр оборони Степан Полторак.

"В принципі, Павловському тікати точно немає куди. Тому що, будучи керівником АТО "Маріуполь", він отримав три карні справи в РФ. Я сумніваюсь у тому, що у нього є гроші, судячи з його декларації, для того, щоб тікати до Європи або на якісь острови", - також сказав голова оборонного відомства.

"Слідство має бути проведено абсолютно об'єктивно, своєчасно, без затягувань, і ми маємо отримати відповідь", - додав він.

Напередодні САП і НАБУ провели обшуки, під час яких і затримали підозрюваних.

"Міністерство оборони підтверджує, що стосовно одного із заступників міністра оборони та керівника Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів оборонного відомства проводяться слідчі дії", - згодом заявили у міноборони.

За версією слідства, на початку 2016 року Комітет із конкурсних торгів міноборони організував відкриті торги на закупівлю рідкого палива. У підсумку за 14 лотами затвердили пропозиції одного з учасників торгів і уклали з ним договори про постачання палива для техніки спеціального призначення на загальну суму, яка перевищувала 1 мільярд гривень.

Відповідно до даних досудового розслідування, пізніше замовник та постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими ціну за одиницю товару безпідставно збільшили в середньому на 16%.

Таким чином, ідеться у повідомленні, постачальникові із бюджету незаконно перерахували більше 149 мільйонів гривень.

"Службові особи міністерства оборони України за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства вчинили злочин", - вважають у НАБУ.

Досудове розслідування у цій справі детективи почали у вересні 2016-го року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ