Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Студія «Квартал 95» зняла свої проекти із Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно

тудія "Квартал 95" зняла свою заявку на 50 млн гривень від Держкіно, за які вона збиралася знімати художній фільм "Слуга народу" й анімаційний "Повернення Гулівера". Про це повідомляється на сайті Національної спілки кінематографістів.

13 вересня 2016 року під час Другого етапу Дев’ятого конкурсного відбору кінопроектів Держкіно Володимир Зеленський повідомив експертів, що студія «Квартал 95» знімає власні проекти з пітчингу.

Цього дня за розкладом студія мала представляти проект повнометражного анімаційного фільму «Повернення Гуллівера», на виробництво якого планувала залучити 35 млн. гривень з державного бюджету (загальний бюджет стрічки – 75 млн. гривень).

Також студія «Квартал 95» була представлена у номінації «Ігрові повнометражні національні фільми (широка глядацька аудиторія)» із комедією «Слуга народу». Планована державна підтримка стрічки, у разі включення проекту до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів, могла скласти 15 млн. гривень (бюджет стрічки – 30 млн. гривень).

Володимир Зеленський зазначив, що студія «Квартал 95» відмовляється від участі у конкурсі на отримання державної підтримки у відповідь на закиди заступника голови Нацради Ольги Герасим’юк, що назвала студію «попрошайкою», коментуючи – у свою чергу – виступ «Кварталу 95» в Юрмалі, де колектив жартував над власною державою-«попрошайкою» – Україною.

«Ніколи не думав, що пітчинг – це жебрацтво», – сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що «все, що ми (Студія «Квартал 95». – НСКУ) робимо, ми робимо на благо людей». І додав, що обидва проекти, подані студією на Дев’ятий конкурс кінопроектів, які пройшли у другий тур, обов’язково буде створено, адже «якими б ми не були, ми поки що лідери у вітчизняному кінопрокаті, лідери за зборами, і глядачі України обов’язково побачать наші кінопроекти».

«Гадаю, що Ольга Герасим’юк зніме прекрасне кіно», – завершив Володимир Зеленський свій виступ, також припустивши, що прекрасне кіно знімуть і панове Портников і Ляшко, які долучилися до критики «Кварталу 95», адже «їм є що показати, ви всі це бачили».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ