Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Торік на Львівській залізниці загинули понад 30 людей

За 8 місяців цього року на Львівській залізниці було травмовано 56 осіб, із яких 31 – смертельно. Особливе занепокоєння викликає суттєве зростання кількості випадків травмування дітей та підлітків. Зокрема протягом 2011-2016 років травм зазнали 45 дітей віком до 16 років, 17 випадків призвели до смерті, повідомили у прес-центрі Львівської залізниці.

У 2016 році було травмовано 6 дітей, із них 2 – смертельно. Зокрема 3 дітей зазнали травм унаслідок ураження електрострумом, із них 2 загинули. У 2017 році від ураження струмом постраждала 1 дитина.

Серед причин травмування дітей найчастішими є ходіння по коліях та перехід колій у недозволених місцях, перебування на території об’єктів інфраструктури у навушниках чи з іншими засобами, які знижують рівень уважності, слухового та зорового сприйняття. Часто до біди призводять спроби сфотографуватися на рухомому складі, опорах мостів та в інших небезпечних місцях.

Із метою профілактики невиробничого травматизму серед дітей шкільного віку, зважаючи на початок нового навчального року, керівництво Львівської магістралі звернулося з листами до очільників державних адміністрацій семи областей західного регіону, які охоплює залізниця, доручити профільним управлінням організувати проведення уроків із правил безпеки громадян на залізничному транспорті України для учнів та тематичних бесід на батьківських зборах.

Крім того, директор регіональної філії «Львівська залізниця» Іван Груник дав доручення керівництву виробничих підрозділів залізниці звернутися з відповідними листами у навчальні заклади, що розташовані безпосередньо біля об’єктів залізничної інфраструктури, із пропозицією провести уроки з правил безпеки на залізниці зі залученням до проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи фахівців з охорони праці магістралі.

Такі листи залізничники вже скерували у понад 200 навчальних закладів. У вересні спеціалісти з охорони праці різноманітних структурних підрозділів регіональної філії «Львівська залізниця» відвідали понад 120 шкіл, де взяли участь у тематичних уроках безпеки.

Поряд із тим Львівська залізниця продовжує реалізовувати комплекс заходів зі запобігання травмуванню громадян на об’єктах інфраструктури. Зокрема у вересні цього на території магістралі розпочався місячник із профілактики невиробничого травматизму. Серед заходів – своєчасне та повне надання громадянам інформації про прибуття, прямування, відправлення поїздів, а також маневрову роботу на коліях станцій, регулярне сповіщення пасажирів через гучномовний зв’язок у поїздах, на вокзалах, станціях про неухильне дотримання правил безпеки громадян на залізничному транспорті України, забезпечення якісного утримання та достатнього освітлення пасажирських платформ, переїздів, пішохідних і службових переходів, покажчиків місць санкціонованих проходів, забезпечення надійної роботи загороджувальних пристроїв, звукової та світлової сигналізації тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ