Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У львівському театрі ім. М. Заньковецької відбудеться вистава хіп-хопу та сучасного танцю «Дуар»

16 квітня 2007 року у Львівському національному драматичному театрі ім. М. Заньковецької у рамках «Французької весни в Україні» відбудеться вистава хіп-хопу та сучасного танцю «Дуар». Про це сьогодні під час прес-конференції повідомили організатори «Французької весни».
 Боротьба за виживання стоїть у центрі стилістики хореографа Кадера Атту. У виставі «Дуар» він розмірковує над почуттями нудьги, замкненості, мрій про втечу. Тендітні силуети а-ля Бастер Кітон навіюють відчуття абсурду.
Тримаючи руки в кишенях плащів, танцівники, нахиливши голову, крокують сценою. Потім у цих сумних фігур наче виростають ноги, і танцювальний ритм потроху охоплює все тіло. Натовп і самотність. Уся група — з великими картатими сумками — пожитками бідних, емблемою біженців — метушиться на сцені. Звуки вулиці, радіо, скрипки та арабо-андалузької лютні супроводжують їхні блукання. Потроху рухи цих знедолених набувають твердості, аж доки наприкінці вистави кожен не з’являється на сцені з власним фото великого формату, що волає про жагу до життя.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ