Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові середня зарплата в галузі ІТ – 28 тис. грн

Середня заробітна плата у Львові в сфері бізнесу - 7 041 грн, в бюджетній сфері - 4 175 грн. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«За показниками наповнення дохідної частини міського бюджету Львів є другий серед найбільших міст. Ми трохи менше маємо доходів з податку з доходів фізичних осіб на одного мешканця, поступаючись Дніпропетровську. Але Дніпропетровськ - це великий промисловий центр і значна сума доходів у них була від річного декларування податку. Порівнюючи Львів з меншими містами, то середньомісячні надходження ПДФО є набагато вищими, ніж в інших містах обласних центрах», - повідомила Ірина Кулинич, директор департаменту економічної політики ЛМР.

За її словами, якщо аналізувати середню заробітну плату, яку офіційно виплачує бізнес, - це більше, ніж 7 тисяч гривень на місяць.

Також вона зауважила, що у Львові IT - пріоритетний напрямок.

«Ми вибрали найбільших 10 компаній у галузі IT, і середня заробітна плата в них більша, ніж 28 тисяч гривень на одного працівника. Це найпозитивніша інформація щодо виплати заробітної плати в місті», - зауважила Кулинич.

Вона також повідомила, що існує заборгованість із заробітної плати - це 17,4 млн. грн. Борг зменшився щодо попереднього місяця майже на мільйон гривень.

Довідка.

Середньомісячні надходження ПДФО на 1 мешканця у великих містах у 2015 році: Дніпропетровськ - 162,8 грн, Львів - 147,5 грн, Запоріжжя - 142,1 грн, Одеса - 117,9 грн, Тернопіль - 111,9 грн, Вінниця - 110,4 грн.

Структура платників податків Львова у 2015 році: бюджет - 517,1млн.грн. (40%), бізнес - 414,0млн.грн. (32%).

Середня заробітна плата: бізнес - 7 041 грн, бюджет - 4 175 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ