Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У медичних працівників Львівщини зросли заробітні плати

Найбільший ріст середніх заробітних плат у керівників медичних закладів, зазначила голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак.

“Якщо говорити про січень 2024 року – то це 44 тис. грн середньої зарплати керівників медичних закладів у Львівській області. А в липні – це вже 59 900, тобто майже 60 тис. грн. середньої зарплати. 26 873 грн. - це середня заробітна плата, яку отримують лікарі. Але тут треба відзначити, що у вас [на Львівщині, - ред.] є достатньо закладів, які показують середню зарплату лікарів близько 48 тис. грн і вищі”, - розповіла Наталія Гусак під час пресбрифінгу, який відбувся 23 вересня у Львові. 

Найвищу середню заробітну плату по області, за словами голови НСЗУ, отримують працівники Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру. У лікарів цього закладу вона становить 60 783 грн. Якщо брати Львівське ТМО, середня заробітна плата керівництва становить 136 897 грн, середня заробітна плата лікаря – 41 тис. грн, відзначила Наталія Гусак.  

“Це все веде до того, що коштів Національної служби здоров’я України є достатньо там, де є достатня кількість послуг, там, де надається якісна і безпечна медична допомога, там, де люди обирають цю лікарню”, - розповіла голова НСЗУ. 

Нагадаємо, що під час пресбрифінгу у Львові Наталія Гусак також розповіла, що на Львівщині за перші пів року 2024 року можна спостерігати високі показники проведення кесаревих розтинів. Детальніше про результати дослідження розповідало Гал-інфо. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ