Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створюють вуличну галерею "Вірші з війни"

Активісти створують на стінах арт-об'єкти, що містять вірші військової тематики, які написані учасниками бойових дій на Сході чи їх родичами, повідомили у „Молодіжнлому Об’єднанні „ГРАНІТ”.

Ініціатори та організатори акції самі були учасниками АТО і в такий спосіб вшановують загинувших побратимів, а також мистецькими засобами нагадують львів'янам, що війна не скінчилась.

Всі стіни де будуть розміщені арт-об'єкти, організатори спершу реставрують та приводять в належний стан. Таким чином акція має перш за все антивандальне спрямування.

"Потрбіно розуміти і пам'ятати що за наш сон хтось щодня гине, хоч маємо таке сяке ніби перемир'я. Чим швидче люди тут забудуть що десь там війна, ти швидче війна прийде сюди. А багато наших віршів мають дуже потужну власну історію" - коментує автор ідеї, учасник АТО, Андрій Мочурад.

Організаторами виступило Молодіжне Об'єднання "Граніт" та ряд митців не лише зі Львова.

Зі слів організаторів, автори навіть попри холодну пору року, планують працювати постійно, навіть зимою, адже таким чином можна спілкуватись з перехожими і доносити їм ідею проекту.

Даний захід - це частина проекту «АртАп», що здійснюється Молодіжним Об’єднанням "Граніт", за підтримки відділу по роботі з молоддю управління сім’ї,  молоді та спорту та управління культури Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ