Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові з’явилась машина для викорчовування пнів

У Львові з’явилась машина для викорчовування пнів. «Пеньок діаметром 50-60 см ця машина здатна викорчувати за 10 хв. Що стосується більших пнів, наприклад діаметром 1 м, то це займає до 30 хв. часу», – розповів Андрій Галушка, начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради.

Сьогодні, 10 серпня, на зустрічі зі представниками ЗМІ Андрій Галушка розповів про єдину наразі спеціальну машину, яка подрібнює пень, не завдаючи шкоди ґрунту.

«Опісля на місці викорчування можна садити нові дерева. У жовтні стартує осіння висадка дерев. У планах ЛМР висадити близько 2300 нових саджанців у всіх районах міста. Наразі вже викорчували з десяток пнів по вул. Стефаника  та Словацького, але поки ще жодного не посадили», - розповів Андрій Галушка.

«Це машина чеського виробництва. Вартість її складає 290 тис. грн», - додав він.

Щодо першості впровадження такого обладнання в благоустрій міста Андрій Галушка

Начальник екоуправління зауважив, що Львів  – перше місто на заході України, яке має таку машину. А загалом таке обладнання вже є на сході України.

 «Ще торік ми провели тендер, але через те, що казначейство не оплатило кошти, виконання цього договору було перенесено на цей рік. Вже на початку червня ми отримали цю машину. Такої ж машини українського виробництва  ми не знайшли», – зазначив Андрій Галушка

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ