Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Винничуку не страшний позов Колесніченка: колись у нього було таких 30

На творчість письменника Юрія Винничука свого часу позивалися 30 разів. Про це вчора, 2 листопада, Юрій Винничук повідомив у коментарі Гал-інфо.

Нагадаємо,у вересні «регіонал» Вадим Колесніченко подав до суду на письменника про захист честі, гідності та ділової репутації.

«Самого позову я не отримав, знаю тільки, що справа передана до Львова», – зауважив Юрій Винничук.

На питання, чи збирається письменник просити вибачення у Колесніченка, він відповів, що зробить це у тому разі, якщо депутат доведе його провину: «Якщо Колесніченко доведе, що я помилився, то можу і вибачитись. Але я не розумію, в чому полягає моя помилка».

Письменник наголосив, що немає "зеленого поняття", що саме спровокувало депутата. «Скільки разів про нього писав, що тепер важко сказати»,– зауважив він.

Додамо, що у статях письменника фігурують такі персонажі як Вадік Калєснічєнко, Дон Вітторіо, рицар Золотого Унітазу, Інна Геббельсівна Богохульская, Пєтя Красножопий, Табаковіч.

На питання, чи готовий Юрій Винничук до того, що на нього позиватимуться усі "персонажі" його публікацій, він відповів, що все це вже давно пережив. «Колись була така львівська газета «Поступ», в мене там було близько 30 різних позовів. Я вже гартований в боях»,– наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ