Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

З 1 березня стартував всеукраїнський конкурс для дітей „Найкращий читач України”

З 1 березня розпочинається один з найзахопливіших етапів „Книгоманії” – Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач України» (проводиться з 2002 року коштом ГО «Форум видавців у Львові» за авторською програмою президента Форуму Олександри Коваль). Кампанію підтримують Святослав Вакарчук та Руслана Лижичко. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі „Форуму видавців у Львові”.
 У конкурсі участь беруть близько 200 тисяч дітей з усіх областей України, АР Крим, міст Києва та Севастополя. Орієнтовна кількість місць проведення: 2-3 тисячі шкільних, сільських та дитячих бібліотек. Вік учасників: 12 – 13 років. Конкурс проходить у кілька етапів, переможці (по три найкращі читачі з кожної області) отримують запрошення на пригодницько-літературний фестиваль, який відбувається в рамках Форуму видавців у Львові, де на дітей чекають літературні мандрівки; зустрічі з українськими та іноземними письменниками; майстер-класи з літератури, що їх проводять найпопулярніші українські автори, та інші розваги.
«Книгоманія» – це національна програма пропаганди читання та популяризації книги, особливо української, розроблена президентом Форуму Олександрою Коваль. Проводиться з 2002 р., з 2006 р. проводиться спільно зі Святославом Вакарчуком, який пожертував на потреби кампанії перші 50 тис. грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ