Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Розрекламований на всю країну фестиваль «Свірж» ледве зібрав 5 тисяч гостей

Фестиваль культур народів світу «Свірж» відбувся цими вихідними на Львівщині. Втім, попри обіцяні 30 тисяч гостей на фестивальному полі поблизу Свіржського замку зібралися близько 5 тисяч осіб, які так і не дочекалися виступів багатьох заявлених виконавців, – повідомив кореспондент Гал-info, який побував на місці події.

Повноцінним, за інформацією Гал-info, був лише перший день фестивалю. Виступили усі заявлені гурти та виконавці, в тому числі і грузинська співачка Ніно Катамадзе. Другого дня вранці техніки несподівано почали збирати велику сцену. Надвечір залишили тільки малу сцену фестивалю, на якій виступили далеко не всі заявлені гурти.

За інформацією у ЗМІ, фірми, що надали сценічне обладнання, не отримали за нього оплати. Так само, інформують видання, не отримали обіцяних гонорарів артисти, виступили лише ті, хто погодився грати безкоштовно.

Незадовільною, за словами гостей фестивалю, була і організація побуту. Один з них у коментарі Гал-info зазначив: «Попри заявлену кількість гостей – 30 тисяч, фестиваль міг прийняти реально лише близько 5 тисяч. Не вистачало їжі, місць в наметах. Зрештою, стільки людей просто не помістилися б на території фестивалю», – каже він.

«Організатори фестивалю у Свіржі були надто самовпевнені і не врахували кількох факторів: по-перше, фактор кризи, по друге, вони не узгодили з нами дату фестивалю, адже цих же вихідних відбувався «Славське рок фест», який зібрав дуже багато людей, навіть більше, ніж тут буває взимку», – сказав у коментарі Гал-info заступник начальника обласного управління культури Андріан Кліщ.

За словами Кліща, фестиваль був суто комерційним заходом, до організації якого Львівська ОДА не причетна. «Районна адміністрація мала забезпечити лише те, що залежало від неї – правопорядок, чергування надзвичайників та медичну допомогу», – говорить чиновник.

На думку начальника відділу туризму, такі інциденти впливають на туристичний імідж області, відбиваються на туристичних потоках. «Організовуючи свої фестивалі, ми підходимо до цього більш обдумано – спершу складаємо кошторис, потім йдемо до спонсорів, а за результатами переговорів зі спонсорами складаємо новий кошторис і буквально ріжемо те, що запланували раніше», – говорить Кліщ.

Організатори фестивалю підтверджують, що захід зірвався саме через неоплату. «Розраховувати на 40 тисяч гостей, а приїхало на порядок менше, саме тому постали проблеми з фінансами», – зазначив прес-аташе «Свіржа» Павло Миронов. За його словами, організатори пообіцяли компенсацію гостям, які оплатили вхід, але не отримали обіцяного. Втім, наразі не відомим є ні розмір компенсації, ні спосіб, у який її буде виплачено. Павло Миронов також додав, що вже надійшла одна заява в міліцію на відшкодування коштів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ