Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Акція націоналістів у Києві: чого вони вимагають?

У Києві близько тисячі активістів партії "Національний корпус" і руху "Національних дружин" зібралися на акцію протесту біля будівлі адміністрації президента. Про це повідомляє ВВС Україна

Вони вимагали притягнути до відповідальності фігурантів журналістського розслідування про розкрадання в "Укроборонпромі".

Колона мітингувальників прийшла до АП від Майдану.

Учасники акції спробували прорвати кордон правоохоронців. Сталася невелика сутичка, в ході якої застосували сльозогінний газ.

Як повідомляє ВВС Україна, посилаючись на агенцію Уніан, учасники акції схопили металеві огорожі біля АП та кинули їх у правоохоронців. Під час сутички мітингувальники випускали петарди, а також запалювали фаєри.

Активісти націоналістичних сил вимагали заарештувати екс-першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського, його сина Ігоря та інших фігурантів історії навколо "Укроборонпрому".

Також учасники мітингу вимагали призначити всім винним в розкраданні оборонного бюджету максимальні терміни позбавлення волі з конфіскацією майна; оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, пов'язаних з розкраданням коштів оборонного бюджету.


Крім того, активісти вимагали від генпрокурора Юрія Луценка щотижня звітувати про розслідування кримінальних проваджень, пов'язаних з розкраданням коштів оборонного бюджету.

Після сутички з правоохоронцями представники "Нацкорпусу" та "Національних дружин" підігнали до кордону поліції автомобіль, на який виліз лідер партії Андрій Білецький. Він зазначив, що президента немає в адміністрації, адже він поїхав у Черкаси.

Пан Білецький закликав учасників акції їхати до Черкас і там провести мітинг. Після чого майже всі учасники акції залишили територію біля Адміністрації президента.

Правоохоронці продовжують посилено охороняти підхід до АП.

Скандал навколо оборонної сфери

Нещодавно журналісти Bihus.Info оприлюднили розслідування про імовірні корупційні схеми в оборонній сфері. В ньому фігурувало ім'я Олега Гладковського, який був заступником секретаря РНБО, його сина Ігоря, а також нинішнього керівника "Укроборонпрому" Павла Букіна. Всі вони звинувачення на свою адресу спростовують.

"Укроборонпром" - це державний концерн, який об'єднує багатопрофільні підприємства різних галузей оборонної промисловості України.

Контрабанда запчастин з Росії, брак контролю за якістю і перепродаж українських комплектуючих через фірми-прокладки - неповний список можливих зловживань українських чиновників оборонної сфери.

В результаті президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського.

22-річний син Гладковського Ігор, який теж фігурує в розслідуванні, подав на журналістів до суду - за поширення недостовірної, за його словами, інформації. Також в мережі з'явився відеоролик, у якому він називає сюжет журналістів замовним та обіцяє незабаром розповісти, хто його замовник.

У деяких батальйонах не пригадують жодного випадку, коли б у 2015-му нові деталі для військової техніки постачала держава

У деяких батальйонах не пригадують жодного випадку, коли б у 2015-му нові деталі для військової техніки постачала держава

Павло Букін в інтерв'ю BBC News Україна заявив, що у відставку не збирається, а всі звинувачення про нібито "відкати" з оборонних контрактів заперечує.

Після скандалу Рада національної безпеки та оборони ініціювала незалежний міжнародний аудит та комплексну ревізію усіх контрактів "Укроборонпрому".

Українські військові розповіли ВВС News Україна, як вони модернізували бронетехніку на Донбасі. У цих розповідях йшлося про запчастини в обмін на пальне, "машини-донори", радянські запаси і заміна російських двигунів на нові, невідомо звідки взяті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ