Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"АЗОВІНТЕКС" ЗУПИНИВ БУДІВНИЦТВО СТАДІОНУ У ЛЬВОВІ

10 березня рішенням Романа Черкаса, який виконує обов’язки директора Львівського комунального підприємства «Дирекція з будівництва стадіону у м. Львові» - будівництво стадіону знову припинено, – повідомила прес-служба ТОВ ПБП «Азовінтекс».

З цього приводу Проектно-будівельне підприємство «Азовінтекс» вимушено заявити, що  подібні неконструктивні дії з боку керівництва замовника будівництва та керівництва  міста Львова не тільки блокують ведення робіт але й ставлять під загрозу подальшу участь міста у проведенні чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012», що є неприпустимим.

 

«З першого дня своєї роботи компанія «Азовінтекс» повністю розуміла всі труднощі та робила усе можливе для успішної реалізації  важливого національного проекту: в короткий термін перебазувала сучасну будівельну техніку, відкрила у місті філію, у тому числі і  для залучення місцевих працівників, відволікла в період кризи значні технічні ресурси та кошти для виконання будівництва.

 

Усе це не в останню чергу дало можливість Львову отримати позитивне рішення  щодо участі у «Євро-2012».

 

При цьому, як відомо, всі проблеми, які  з першого дня мають будівельники на львівському стадіоні, пов’язані з неякісним «Проектом», придбаним замовником у австрійської компанії «Альпіне Бау ГмбХ». Але, замовник замість вирішення першочергової проблеми, а саме усунення недоліків у так званому «Проекті» будівництва стадіону  шляхом його перезатвердження,  знову й знову витрачає свої сили  на «боротьбу» з Генпідрядником.

 

Усі ці дії є для  нас вкрай незрозумілими…. Кому  вигідно зірвати участь Львова у «Євро-2012»?, – заявляють у Азовінтексі.

 

Усі, хто слідкують за  підготовкою  міста Львова до «Євро-2012», пам’ятають останні події, коли на нараді робочої групи, яка відбулася у місті  26 лютого  під головуванням віце-прем’єр-міністра України пана Васюника І.В., було підтверджено правильність позиції компанії «Азовінтекс» по виконанню будівельних робіт, затверджені заходи щодо перезатвердження Проекту будівництва стадіону та відновлено ведення робіт по всьому периметру стадіону, – кажуть в компанії.

 

«Ми  щиро сподівалися, що всі перепони та проблеми зняті, і компанія може розпочати повноцінно працювати для своєчасного  виконання основних  робіт  по спорудженню каркасу стадіону - не пізніше вересня цього року, та введенню стадіону в експлуатацію у передбачені Урядом країни та УЄФА терміни. Саме для активізації робіт компанією  були додатково залучені матеріально-технічні ресурси – обладнання та оснастка і збільшено кількість працюючих на майданчику до 350 чоловік. Але з боку замовника  будівництво стадіону  несподівано було знову припинено… Всі ці неконструктивні дії призводять не тільки до значних збитків компанії, але й до підриву іміджу країни! Підсумовуючи наведене, компанія «Азовінтекс» вимушена в останнє звернутися  до всіх зацікавлених осіб, у тому числі  до влади міста Львова  для надання об’єктивної  оцінки  останнім подіям з боку замовника та термінового розблокування будівництва стадіону. Відповідальність за всі ці негативні дії та їх наслідки повністю лежить на замовнику», – повідомили в компанії.

 

Водночас у львівській мерії стверджують, що будівництво стадіону продовжується. Тимчасово призупинені лише певні роботи по облаштуванню ригелів на південній частині стадіону. Роботи будуть відновлені в найближчі 24 години. Сьогодні на стадіоні працює близько 200 працівників, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

«На сьогоднішній день роботи по будівництву стадіону ведуться. Призупинені певні роботи на південній частині стадіону по облаштуванню ригелів. Це зроблено у зв’язку із тим, що генеральний підрядник компанія «Азовінтекс» допустила певні технічні відхилення від проекту, виконаного компанією Арена.ком. Після з’ясування цих деталей роботи по даних ригелях будуть відновлені. Це займе до 24 годин», - зауважив в.о. директора ЛКП «Дирекція з будівництва стадіону у Львові Роман Черкас.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ