Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Чи подасть Садовий у відставку?

18 січня, наприкінці дня, на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради з'явилось повідомлення про порядок денний позачергового пленарного засідання Львівської міської ради, що має відбутися 19 січня. Саме на день великого християнського свята Водохреща. Головна тема - очиститися.
Сихів.

Отож, у порядку денному два питання: 1. Про критичну ситуацію, яка склалася на адміністративній території Львівської міської ради у зв'язку з неможливістю вивезення твердих побутових відходів. 2. Різне.

Додамо, що інформація про наглу позачергову сесію Львівської міської ради викликала неабиякий резонанс у соцмережах. Дехто прогнозує, що Андрій Садовий таки нині подасть у відставку.  Водночас на думку інших, заява про відставку була б помилкою, визнанням власної неспроможності.

Учора ж таки Андрій Садовий зробив публічну заяву, що сміттєва блокада Львова організована для того, щоб змусити його, Андрія Садового (очевидно, як лідера парламентської партії "Самопоміч"),  "торгувати інтересами країни".

Об'єктивний бік сміттєвої кризи такий. Андрій Садовий до останнього не вірив, що Грибовицьке сміттєзвалище остаточно закриють, однак це сталося. Четверо людей за це заплатили своїми життями.

Потім Андрій Садовий сказав фірмам, що вивозять сміття зі Львова: дівайте його куди хочете, за все заплатимо. Відтак,  львівське сміття почали знаходили в лісах і лісосмугах від Тернополя до Дніпра. У відповідь місцева влада і активісти взялись завертати сміттєві фури назад до Львова. Львівським "сміттєвим" фірмам стало все важче домовлятися з господарями далеких і близьких сміттєзвалищ, котрі здебільшого перебувають в комунальній власності. 

Чи була ця блокада організована політичним Києвом чи такий суспільний настрій розлився Україною - годі сказати. Але з Нового року  сміття регулярно вивозили тільки з туристичного центру Львова. Внаслідок цього за два тижні різдвяних свят нецентральний Львів сповнився териконами побутових відходів.

Мине ще два тижні, і ці терикони, якщо їх не почнуть прибирати, набудуть небачених розмірів.  А тому, коли сьогодні, 19 січня, Андрій Садовий складе повноваження міського голови Львова, а завтра Львів приберуть від сміття, то це справді була блокада.

Коли ж блокади нема, а є об'єктивний перебіг подій, то наступною жертвою сміттєвої кризи стане голова Львівської ОДА  Олег Синютка, якщо, знову ж таки, Андрій Садовий спробує зіскочити з цього поїзда. 

Або ж доведеться таки нишком "торгувати інтересами країни", рятуючи Львів від сміттєвої ядухи. 

Або ж Андрій Садовий закличе львів'ян на флеш-моб на пішохідний перехід в Солонці на трасі Київ-Чоп. Хоча це стилістика Радикальної партії, а не "Самопомочі".

Підтримка львів'ян - це нині найдієвіший політичний актив Андрія Садового. Тепер ясно як день, що свого часу він злегковажив проблему Грибовицького сміттєзвалища. Настав час розплати. Проте просто так, без боротьби і очевидної мотивації,  подати у відставку - люди це можуть розцінити як зраду і боягузтво. А це дорога до політичного небуття. 

Водночас сила підтримки громадян обернено пропорційна довжині сміттєвих териконів на вулицях, на яких вони, громадяни, мешкають і якими  вранці ведуть свої діточок до садочків і шкіл, проходячи повз сміттєві завали.       

                 

   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ