Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Динамо — Рух: історична нічия львів‘ян

Матч між львівським «Рухом» та столичним «Динамо» у Києві став першим посткарантинним матчем в Україні.

Двомісячна перерва не могла не відобразитися на функціональному стані футболістів. Це, по-перше, вплинуло на стартовий склад, адже, поки йде вирівнювання фізичної форми, склад не може бути оптимальним. Порівнявши стартову одинадцятку «Руха» в цьому матчі та останньому, зіграному на турецьких зборах проти «Волині», побачимо одразу декілька замін. Що стосується «Динамо», то їм довелося грати без Шапаренка, Бурди та Циганкова, які отримали різного роду травми.

Перші хвилини, попри статус матчу як товариського, пройшли від оборони. Обидві команди вивчали суперника та звикали до відчуття матчу, втраченого за два місяці вимушеної відпустки. Першими моментами обмінялися вже після третини першого тайму: спочатку Шабанов пробив головою після подачі з кутового, а потім Кондраков з-за меж штрафної пробував переграти Бущана. І Мисак і голкіпер киян небезпеку біля своїх воріт нейтралізували.

Найбільш реальним шансом на взяття воріт у першому таймі не скористався нападник «Руха» Бойчук. Він вивалився віч-на-віч з Бущаном і, перекидаючи м’яч над ним, зовсім трохи не влучив у ворота. У «Динамо» головна можливість для взяття воріт виникла після помилки Мисака. Воротар завозився з м’ячем і Назарій Русин обікрав його. Чому не вдалося забити? В цьому епізоді та й загалом помітно, що, окрім банальної фізики, командам не вистачає й ігрового тонусу. А може вихованець львівського футболу просто не хотів забивати львів’янам.

На перерву, попри атаки «Руху», які подекуди завершувалися комбінаціями у штрафній «Динамо», та кілька різких контрвипадів господарів, пішли за рахунку 0:0.

У другій половині тренери вдалися до замін. За короткий час їм необхідно заново пересвідчитися у готовності всієї обойми та підвести форму гравців під спільний знаменник, тому такий хід є цілком зрозумілим.

У «Динамо» маємо відзначити Де Пену, який своїм виходом на заміну пожвавив гру. Спочатку уругваєць спробував покарати Мисака за надто самовпевнений вихід з воріт на кутовому, але «сухий лист» динамівському легіонеру не вдався. За кілька хвилин Де Пена отримав справжній подарунок: Саків необачно відпасував м’яч у зону, де повинні були розташовуватися центральні оборонці, але неточно. Уругваєць підлаштував м’яч та пробив. Удар на себе прийняла стійка. Варто відзначити в обох епізодах воротаря львів’ян Мисака, який в обох ситуаціях не допустив взяття воріт. Ще одного разу він вступить в гру наприкінці матчу після удару від Беніто, і знову вдало.

Що стосується атак «жовто-чорних», то до особливо небезпечних моментів не доходило, хоча й нерви захисній лінії «Динамо», яка практично не змінилася після перерви, вони продовжували вимотувати. Наприкінці зустрічі вже було помітно, що команди не звикли грати по 90 хвилин, у гравців накопичилася втома, тому й моменти виникали все рідше. Фінальний рахунок 0:0 можна вважати абсолютно закономірним та головне, що тренери, гравці й президенти обох клубів розуміють, які завдання зараз є головними.

 «Отримав велике задоволення, бо нарешті відновився футбол. Спаринг був хорошим. Рух – пристойна команда з великою самовіддачею, яка може грати у Прем’єр-лізі України. Зважаючи, що після карантину команди готові відсотків на 50, гра мені сподобалась», - розповів президент «Динамо» Ігор Суркіс після гри. Схожої думки був і Григорій Козловський: «Ми довго йшли до цього, довго мріяли зіграти з «Динамо» в Києві. Це здорово, але видно, що команда не готова повністю. Гравці ще не в найкращих кондиціях, але впевнений, ми ще додамо. Головне, аби хлопці відчули ритм, а в футбол, я думаю, ми вміємо грати».

Вже завтра «Рух» протистоятиме лідеру FavBet-ліги донецькому «Шахтарю». Цікаво буде поглянути на склад «жовто-чорних», який точно зазнає змін, та на рівень львів’ян у порівнянні з найсильнішою командою України.

Тарас Жеребецький, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ