Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Львів хочуть огомити

Активна громадськість Львова вимагає покарання для провокаторів прориву українського кордону в Щегинях і виступила проти насадження у суспільстві збочених сексуальних уявлень у гендерних стосунках.

У Нью-Йорку почала роботу 72 сесія Генеральної Асамблеї ООН, ЄС у майбутньому може уподібнитись до США, Пекін витісняє Москву із зони економічних пріоритетів, Путіна прихопили на контрабанді з КНДР, а суддів КС РФ ізолювали від цивілізованого суспільства.

ГО Львова засудили учасників і симпатиків Міхо-шоу

Низка громадських організацій Львівщини виступила із заявою, в якій засудили події у пункті прикордонного пропуску «Шегині» й закликала владу покарати всіх осіб, які завдали непоправної шкоди іміджу України.

У колективній заяві сказано: «Ми стали свідками, як група провокаторів вривається і порушує цілісність українського кордону. Співучасниками злочинного сценарію стали не тільки «активісти» і «люди під ейфорією», а також народні депутати. Головний каталізатор порушення і прориву – екс-президент Грузії».

Порушників українського кордону почали затримувати

Головному управлінні Національної поліції у Львівській області повідомили, що за фактом подій, які відбулись 10 вересня на прикордонному пункті пропуску «Шегині», затримано п’ятьох активних учасників. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу:

▪ групове порушення громадського порядку;

▪ незаконне переправлення осіб через державний кордон України;

▪ погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу;

▪ опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві.

Державна прикордонна служба також склала 15 адміністративних протоколів за незаконне перетинання кордону України. Серед осіб, стосовно яких складено адміністративні матеріали, є чотири працівника ЗМІ та 10 іноземних громадян.

Львівська політехніка ймовірно стане бандерівською

Прес-служба університету «Львівська політехніка» повідомила, що в стінах цього давнього й авторитетного закладу виникла думка присвоїти йому ім’я видатного  українського політичного діяча Степана Бандери. Проте не всі колеги ініціаторів схвалили таку ініціативу й запропонували знайти альтернативні кандидатури серед знаних українських науковців. Проте ініціативна група рекомендувала своїм опонентам називати решту інститутів і кафедр «Львівської політехніки» іменами інших видатних українських науковців і педагогів, які працювали у цьому навчальному закладі.

Ініціатори увіковічення імені Степана Бандери передбачають, що такий акт зумовить обурення й синхронний скрегіт зубів як у Варшаві, так і на Москві. Однак мають аргумент: своїх убивць українського народу – Пілсудського, Дмовського, Дзержинського, Петра І  – вони шанують, тоді чому в Україні не повинні шанувати власних героїв?

Провокація під час «Форуму видавців»

Нав’язуючи львів’янам «культуру содомітів», омбудсменка Валерія Лутковська грубо втручається у життя територіальної громади Львова, – переконані представники львівських громадських організацій. На адресу  начальника СБУ у Львівській області, міського голови Андрія Садового і голови Львівської обласної адміністрації Олега Синютки надійшли листи від громадських активістів із клопотанням попередити у Львові поширення тенденції неприродного статевого виховання дітей. Мова йде про книгу «Майя та її мами», яку мають намір презентувати і реалізовувати під час культурного заходу «Форум видавців» та в одній із кав’ярень мережі ресторанів «!FEST».

Характерна особливість: за перешкоду поширенню сексуально-неприродної тенденції юристка Лутковська погрожує численним платникам податків, які виплачують її зарплатню, кримінальним покаранням, а за поширення в українському соціумі гендерного збочення групкою сексуальних нетрадиціоналів у правовій палітрі омбудсменки кримінальної статті не передбачено.

Омбусменівське лекало «заборона поширення ідей Лариси Денисенко є неприпустимою, адже посягає на свободу слова» можна рівно ж застосувати і до алкоголіків, наркоманів чи шахраїв, які також мають право на «власні погляди й свободу слова» і провадження «властивого їм способу життя».

У Синайському кодексі морально правової поведінки індивідів у соціумі сказано – «Не роби перелюбу». Ця настанова й повинна бути наріжним каменем правової основи громади та поведінки окремих громадян. Усе інше – лукавство і зумисна моральна деградація українського суспільства із наслідками, відомими в історії людства.

Недалеко від омбусменки втекло й так зване Міністерство культури, яке звернулось до правоохоронців із закликом перетворити форум-середовище інтелектуалів, мистців і поціновувачів художнього  слова  у зону поліцейського диктату. Міністерство переконане, що форум, як простір вільної думки, вимагає спільної підтримки з боку влади та громадянського суспільства. Громадянське суспільство, яке є первинною державною владою, вже висловило свою вільну думку: «Ні – поширенню деформованих статевих відносин у соціумі традиційної правової сім’ї».

Міжнародна асамблея в Нью-Йорку

У східній частині Манхеттена розпочала роботу 72 сесія Генеральної Асамблеї ООН. У травні поточного року очільником асамблеї обрали Мирослава Лайчака, екс-міністра закордонних справ Словаччини, якого перед початком сесії привели до присяги.

Основною подією 72 сесії, як очікується, стануть дебати на тижні високого рівня, які розпочнуться 19 вересня і до яких долучаться  керівники понад 100 країн. Участь і виступ президента України заплановані на 20 вересня, вони відбудуться у рамках пленарного засідання Генеральної асамблеї.

ЄС імовірно стане ЄОС – Європейськими об’єднаними штатами

Томас Венцлова, відомий литовський інтелектуал, вважає, що в майбутньому виникне нове геополітичне формування Європи – Європейські об’єднані штати на зразок США. У цій тенденції Венцлова не бачить нічого загрозливого для Литви: Вільнюс не втратить своєї незалежності, як не зникне й сама країна. Проте незалежність матиме дещо іншу конфігурацію, ймовірно навіть кращу, аніж сьогодні.

Найбільшу небезпеку Томас Венцлова вбачає у розпаді ЄС, бо тоді багато країн знову можуть опинитись у ситуації історичного періоду між двома світовими війнами у минулому століття.

Путіна прихопили на контрабанді

Видання «The Washington Post» повідомило, що Білий Дім  викрив Кремль у контрабанді нафтопродуктів для північнокорейського диктатора Кім Чен Ина. Контрабандисти Кремля ще з минулого року постачають у КНДР нафтопродукти, зокрема, дизельне пальне, що може допомогти країні уникнути впливу жорстких санкцій ООН.

Поки міжнародна торгівля з Пхеньяном обмежується санкціями ООН, рускі торгові агенти шукають можливості швидко заробити, створюючи лабіринт із компаній, щоби приховати транзакції і відмивання грошей. Підставні рускі фірми, через які відбувались фінансові операції між РФ і КНДР, діють навіть у Сінгапурі. Трафік між Владивостоком і портом Наджин у Північній Кореї став настільки інтенсивним, що місцева влада в травні поточного року  відкрила між містами вантажопасажирське регулярне поромне сполучення.

Стівен Мнучін, керівник фінансової розвідки США, повідомив, що за порушення санкцій ООН і за підтримку Північної Кореї для країн-порушниць настануть тяжкі фінансові наслідки, мета яких – запобігти подібній активності у майбутньому.

Пекін «віджимає» у Москви морські ресурси, або «Синя економіка»

Китай оголосив, що новим вектором розвитку для країн БРІКС повинна стати «синя економіка», тобто, у даному випадку, використання водних ресурсів і морських транспортних шляхів. У Пекіні цей напрям вважають одним із найбільш зручних для власної глобальної експансії. РФ також декларує зацікавленість у співпраці. Однак центр уваги китайських проектів «синьої економіки» зосереджений на країнах Африки та Південної Америки, а видобуток морських ресурсів на сході РФ китайці контролюють і без залучення Москви до цих процесів.

Фахівці кажуть, що сьогодні у світі відбувається новий перерозподіл конкурентних переваг країн і цілих регіонів із урахуванням впровадження нових технологій, розташування країн, населення і природних ресурсів. У зв'язку з цим БРІКС приділяє велику увагу «синій економіці», яка багато в чому робить акцент на використання водних ресурсів. РФ є цікавою для співтовариства БРІКС тим, що є джерелом найбільш дешевої сировини для інших країн об'єднання, що дає їй підставу бути учасницею цього економічного союзу.

Судді КС РФ у міжнародній ізоляції

У столиці Литви розпочався IV конгрес Всесвітньої конференції з конституційного правосуддя, на який запрошені керівники конституційних судів із усього світу і представники міжнародних судів, окрім посланців Конституційного суду  РФ. Тема цьогорічного конгресу – «Верховенство права і конституційне правосуддя в сучасному світі».

Джанні Букіккіо, голова Венеціанської комісії, виступаючи під час відкриття конгресу переконував, що потрібно прагнути діалогу, а не ізоляції, отож для представників КС РФ потрібно було зробити виняток і дозволити прибути для участі у роботі міжнародного конгресу.

У відповідь Даля Грібаускайте наголосила:  «Ми ніколи не привітаємо і не потиснемо руки тим, хто зневажає верховенство права і чиї рішення ламають долі тисяч людей. Ми бачимо, як в Європі хочуть заново перекроїти силою кордони держав. Після військової агресії на Східній Україні і окупації Криму намагаються скомпрометувати авторитет Європейського суду з прав людини. Крім того, з метою уявної захисту національної і релігійної ідентичності, для своїх злих задумів прагнуть залучити КС РФ, дискредитуючи його місію по забезпеченню верховенства права. Важко придумати щось більш цинічне, аніж вчинення злочинів під прикриттям конституційного правосуддя».

Президентка Литви наголосила, що така тенденція ставить під загрозу основи міжнародного порядку і європейської безпеки, які оперті на Хартію ООН, Гельсінкський заключний акт та Європейську конвенцію з прав людини.

Суддів КС РФ не запросили на авторитетний міжнародний захід через його рішення стосовно узаконення анексії Криму. За пропозицією МЗС Литви Департамент міграції вніс суддів КС РФ у список осіб, яким заборонений в'їзд у Литву.

Ярослав Левків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ