Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Маркіян Івашко про Ігри в Баку: наше ставлення до росіян змінилося

Команда українських лучників успішно виступила на І Європейських іграх у Баку. Всі без винятку представники нашої команди повернулися додому з медалями різного ґатунку. Найбільший внесок зробили львів’яни Маркіян Івашко, Георгій Іваницький, Вероніка Марченко, а також представник Харкова Віктор Рубан та представниця Чернівців Лідія Січеннікова. Кореспондент Гал-інфо поспілкувався з чемпіоном Євроігор у Баку в команді, з одним з найдосвідченіших з українських лучників Маркіяном Івашком.

Маркіяне, вітаю з чудовим результатом у командних змаганнях. Мабуть, сказати, що до Львова повернулися з чудовим настроєм – не сказати нічого…

Дякую. Настрій непоганий, але він був би кращим, якби вдалося щось виграти в особистих змаганнях. Зважаючи на це, є певна радість та розчарування. На індивідуальний турнір, мабуть, забракло сил. Думаю, так можна сказати про кожного учасника нашої збірної. Нікому не секрет, що ми робили ставку на команді змагання. Тренери казали і ми самі розуміли, що склад у нас доволі рівний, тому своєю сильною командою ми мали давати результат. Радість від золотих медалей присутня, оскільки склад учасників був дуже серйозним. До Баку приїхали найсильніші склади усіх європейських збірних.

Чи вдалося на повну потужність підготуватися до ігор у Баку?

Думаю, що так. Пройшли збори, мали підготовку до етапу Кубка світу, тому, вважаю, що до ігор ми підійшли в хорошій фізичній формі. Такий висновок можна зробити за нашим результатом. Уся наша команда повернулася додому з медалями.

Чи можна оцінити виступ українських лучників на тверду п’ятірку?

Якщо б виграли ще дві медалі в особистих змаганнях, то однозначно так.

Одним з кращих у складі нашої команди був львів’янин Георгій Іваницький. Його вирішальний постріл в «яблучко» в командних змаганнях був фактично «золотим».

Натякаєте, що він стрибнув вище голови? (Сміється). Я так не вважаю. У нього закономірний ріст. Знаю як він працює і старається на тренуваннях, тому все закономірно.

Усі учасники Євроігор у Баку в один голос кажуть, що змагання були проведені на дуже хорошому рівні.

Також так вважаю. Організатори підготувалися, тому усе виглядало дуже симпатично. Усе пройшло на рівні Олімпійських ігор.

І на останок, чи були на іграх якісь політичні провокації збоку росіян, зважаючи на теперішню війну між Україною та Росією?

Провокацій не було, однак наше ставлення один до одного змінилося. Раніше ми шукали певні точки дотику, певні контакти, а тепер цього немає.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ