Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Муніципальний стрілецький тир у Львові планують відкрити у вересні

У Львові триває будівництво нового муніципального стрілецького тиру за кошти меценатів.

“З вересня, дай Бог, сюди будуть проходити діти, спортсмени, які цього потребують і будуть відчувати, що таке реальна стрільба з вогнепальної зброї і що таке стрільба з лука. Тому що є можливість стріляти на 50 метрів з вогнепальної зброї, є можливість для стрільби з лука і на коротку дистанцію”, - зазначив мер Львова Андрій Садовий під час брифінгу на тему будівництва нового тиру. 

Функціонал майбутнього стрілецького тиру буде розрахований передусім на старшокласників, які проходять військову підготовку, зазначив Андрій Садовий. “Тому що жоден електронний тир не замінить тобі відчуття справжнього пострілу. Але якщо ти маєш комбінацію електронного тиру і живого, тоді є гармонія, економляться кошти, досягається кращий результат”, - пояснив міський голова.

Загалом стрілецький тир матиме 3 поверхи, кожен із яких буде розрахований на певний вид занять: на першому рівні – тир для стрільби з вогнепальної зброї на 25 метрів, на другому рівні – тир для спортивних дисциплін, кульова стрільба на 50 та 25 метрів, третій – лучне поле на 18 метрів та навчальні аудиторії.

“У нас зараз добудовується адміністративна будівля, де фактично буде робитись внутрішній ремонт. В основному в нас все буде з бетону, скла, заліза. Триповерхова будівля, з четвертим поверхом, де буде можливість займатися людям стрільбою з блочного лука”, - розповів під час брифінгу начальник управління спорту та молодіжної політики ЛМР Антон Нікулін.

Керівник управління також нагадав, що станом на зараз об’єкт майбутнього тиру готовий вже на 70%. “Нам залишилась невеличка частина адміністративної будівлі, а якщо ви справа чи зліва обійдете тир, то побачите, що будівля фактично готова. А якщо ще потрапити всередину, то вас явно здивують ті масштаби, які там є. Тому це прекрасна будівля, 100% спортивна споруда для нашого міста”, - зазначив Антон Нікулін. 

Раніше в ЛМР повідомляли, що місце, де буде розташовано тир, є історичним, адже з ХІХ століття тут активно діяло Стрілецьке товариство, яке у воєнний час було залучено до оборони.

Нагадаємо, що загальна площа тиру становитиме 1 817 м², а орієнтовна вартість проєкту – 80 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ