Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині висадились американські "Клекотливі орли"

2 травня У Міжнародному центрі миро творчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулась церемонія передачі повноважень між двома підрозділами американської складової місії JMTG-U.

На заміну військовослужбовцям 278 бронекавалерійського полку Національної гвардії США зі штату Теннессі, які перебували на Львівщині із літа 2018 року, до України прибули понад 130 військових 2 бригадної тактичної групи ʺСтрайкʺ 101-ої повітряно-десантної (десантно-штурмової) дивізії армії США. Термін ротації на території України для американських військових складатиме 9 місяців. 

Новоприбулі представники армії США продовжать допомагати у тренуванні підрозділів Збройних Сил України за стандартами підготовки армій країн НАТО. Ця військово-тренувальна місія відома, як Об’єднана багатонаціональна тренувальна група – Україна (JMTG-U). Діяльність якої започаткована у 2015 році. Метою місії є сприяння внутрішньому оборонному потенціалу України та тренуванню ротаційних підрозділів в Україні. Крім того, американські військовослужбовці продовжать навчання українських військових інструкторів. Які у найближчому майбутньому мають повністю опанувати функції навчання особового складу на рівні батальйону.

– Більшість військовослужбовців, які будуть відряджені в Україну є лідерами, мають багаторічний досвід та спроможні надати гідне навчання, – говорить підполковник Роберт Трейсі, командир 1-го батальйону 502-го піхотного полку 101-ої повітряно-десантної дивізії армії США та командир оперативної групи ʺКарантанʺ. – Я сподіваюсь, що це послужить прекрасною можливістю обміну досвідом, отриманим від наших власних центрів бойової підготовки, і допомогти нашим партнерам ступити на стежку до успіху, оскільки вони готуються взяти на себе керівництво в наступному році.

Довідково: 101повітряно-десантна дивізія армії США сформована у серпні 1942 року і брала участь у оперції союзних сил із висадки в Нормандії в червні 1944 року. Десантники дивізії брали участь у облозі Бастоні (Бельгія), Арденнській операції в грудні 1944 року та Голландській повітряно-десантній операції. Оперативна група ʺКарантанʺ названа на честь шестиденної битви за французьке місто Карантан під час Нормандської операції.

Особовий склад 101 повітряно-десантної дивізії брали участь у бойових діях у В'єтнамі, Африці, Іраку та Афганістані.

Емблемою дивізії є ʺКлекотливий орелʺ.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ