Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Олексій Шведов: Легіонери нам допомогли, але далі йдемо без них

Ватерполісти львівського «Динамо» вийшли з відпустки та розпочали підготовку до нового сезону.

Найкраща команда України наразі втягується у сезон під керівництвом тренерів Олексія Шведова та Дениса Волончука. За словами тренерів, команда невдовзі перейде на режим дворазових тренувань і визначиться з основним складом команди. Про це і не тільки, про минулий сезон та майбутній Олексій Шведов розповів в інтерв’ю Гал-інфо.

Ми уже розпочали підготовку до чемпіонату України, - розпочинає розмову Олексій Шведов, тренер «Динамо», - Новий чемпіонат України, швидше за все, розпочнеться наприкінці жовтня, а до цього ми зіграємо у матчі за Суперкубок України та візьмемо участь в останньому турі Карпатської ліги, яку буде об’єднано з «Відкритим Кубком Львова» з водного поло. Що цікаво, у матчі за Суперкубок України зіграють дві львівські команди і це уже неординарна подія для львівського спорту. Такого ще ніколи не було в історії…

До сезону ми готуємося ретельно, навантаження на гравців збільшуємо поступово. У нашому розпорядженні є ігровий зал, борцівський, тренажерний та басейн. Поступово уже переходимо на режим дворазових тренувань.

Чи визначився уже тренерський штаб команди з кістяком команди на наступний сезон?

В процесі. Остаточно ми з ним визначимось після того як команда пройде збір. Шанс закріпитися в основні буде у кожного гравця. Перша команда наразі тренується з гравцями ЛУФК, які у чемпіонаті України посіли друге місце. У мене, як тренера, є певні критерії щодо потрапляння в команду, однак про них говорити немає сенсу. У нас команді обмежена кількість місць – 11 польових гравців та двоє голкіперів. Резервний склад також буде тренуватися разом з нами, однак на виїзди будуть відбиратися сильніші гравці. Думаю, остаточно зі складом команди ми визначимось перед останнім туром Карпатської ліги, який відбудеться з 20 по 22 вересня у Львові. До речі, участь у цьому турнірі візьмуть команди, які брали участь у Карпатській лізі, а також, можливо, інші дві команди з-за кордону. Ймовірно, участь у "Відкритому Кубку Львова" (Карпатській лізі) з водного поло візьмуть 6 команд з-за кордону. До Львова точно приїдуть поляки, білоруси та литовці. 

Тур Карпатської ліги, який відбудеться у Львові наприкінці вересня, буде заключним на турнірі. Чи візьме команд участь у наступному розіграші турніру? Чи були про це розмови з президентом команди Олександром Свіщовим?

Турнір є традиційним. Якщо не буде форс-мажору, думаю, «Динамо» буде брати участь. Про майбутнє наступного турніру буде відомо уже у Львові, коли зберуться представники команд і у нас буде можливість поговорити про майбутні змагання.

Згадаємо попередній сезон для «Динамо». Наскільки він був успішним для команди?

Звісно, приємно, що цього року ми святкували 70-річчя львівського «Динамо». На всеукраїнській арені ми виграли, мабуть, усе, що і мали виграти. Можливо, коли сезон уже завершений для себе я тепер розумію які зміни потрібно було б зробити і що, можливо, змінити. В цілому я задоволений виступом команди, як і прогресом молодих гравців з команди ЛУФК. Ми разом тренувалися з цією командою і я бачив прогрес хлопців. Щодо першої команди, то тут сказати не все так просто, оскільки за неї виступили, як і молоді гравці, так і ветерани та легіонери.

Що дали львівському «Динамо» легіонери?

Вони багато займалися з молоддю, дали краще їм зрозуміти саму суть гри. По ходу ігор легіонери підказували молодим гравцям і багато чого дали у тренувальному процесі. Їх роль в команді була неоціненною. Вони багато нам допомагали у матчах і вони виконали усе, що і мали виконати. Вони внесли свою роль у розвиток львівського водного поло. Вони допомогли розвиватися молоді. Їхне запрошення до Львова себе оправдало.

Минулого сезону команда з Харкова не зуміла скласти конкуренцію у боротьбі за чемпіонство? Чому, на Вашу думку?

Більше прагматично дивлюся на цю ситуацію. Скажу так: наша команда регулярно тренувалася, молоді росли, а у команда Харкова, без сумніву, вплинула зміна тренера. Можливо, не надто серйозно команда відносилася до тренувань і це, мабуть, далося взнаки як і на грі, так і на фізичній підготовці гравців.  

Наскільки цікавий буде наступний чемпіонат України, на Вашу думку?

На мою думку, він не буде суттєво відрізнятися від попереднього. Наразі немає ніяких серйозних зрушень у командах, тому якихось змін у чемпіонаті чекати, мабуть, не варто. Як ми підійдемо до нового чемпіонату, залежить тільки від нас самих. Можливо, трішки підтягнеться команда з Маріуполя, оскільки молоді хлопці з кожним роком ростуть та набираються сил. Щодо команди з Харкова, то при умові збереження минулорічного складу та підключення молодих гравців ця команда ймовірно ставитиме високі завдання. У «Динамо» склад команди зміниться, а от завдання від президента клубу Олександра Свіщова залишиться незмінними. В Україні у нас завжди максимальні завдання, про них навіть говорити не бачу сенсу. Будемо вирішувати ці завдання уже дещо іншою командою, оскільки у минулому сезоні деякі ветерани навіть були хресними батьками молодих гравців і грали разом вони в одній команді (сміється).

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ