Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Особливості львівського паркування

Частина збору від нього піде у Фонд збереження пам'яток архітектури
П'ять гривень 10 копійок за годину - такою найближчим часом буде вартість паркуванняв центральній частині Львова (в межах вулиць Підвальної, пл. Галицької, вул. Словацького, пр. Свободи, вул. Б. Лепкого). Загалом по місту паркувальні "ножиці" коливатимуться від однієї гривні до 5,1 грн. за годину. Таку пропозицію передбачено у Положенні про паркування транспортних засобів, що обговорювали на громадських слуханнях у міськраді. Зараз вартість паркування - одна гривня за годину. Та й ту водії намагаються не платити, а паркувальники - не видавати квитанцій...
ВПРОВАДЖЕННЯ нового Положення має на меті зменшити кількість машин у центрі, відтак покращити пропускну здатність вулиць і зменшити вплив шкідливих викидів на архітектуру старовинних будинків. Тому частину коштів від збору за паркування перераховуватимуть у Фонд збереження пам'яток архітектури. Тепер, за словами начальника управління транспорту та зв'язку Миколи Шкургана, відповідне рішення про впровадження Положення прийматиме сесія міськради.
Цього року управління, згідно з планом, має отримати 5 мільйонів 250 тисяч гривень від паркування (минулого року ця сума становила 1  млн. 528 тис). За словами
Миколи Шкургана, за перше півріччя цього року від паркування вже надійшло понад мільйон гривень, і, за прогнозами, до кінця року надійде приблизно стільки ж (тобто план недовиконають. - Авт.).
Одним із головних завдань Положення про паркування є перехід на автоматизовану систему паркування. Таким чином, за словами Миколи Шкургана, управління намагається ліквідувати людський фактор у паркувальному процесі. "Тому що коли присутній людський фактор, є можливість певних зловживань, - каже чиновник. - Паркування має відбуватися лише через паркомати". Як вже раніше розповідав Микола Шкурган, для початку хочуть встановити три паркомати львівського виробництва - на вулицях Театральній, Валовій та в районі "Вернісажу". Через паркомати можна буде не лише заплатити за паркування, а й поповнити свій мобільний рахунок, розплатитися скретч-карткою.
Для початку хочуть встановити три паркомати львівського виробництва - на вулицях Театральній, Валовій та в районі «Вернісажу». Через паркомати можна буде не лише заплатити за паркування, а й поповнити свій мобільний рахунок, розплатитися скретч-карткою.
Автоматизоване паркування здійснюватиметься і за допомогою мобільного телефону. Вже є домовленість із шістьма операторами, однак для цього необхідно ще внести зміни до законодавства. Згідно з Положенням, заплатити за паркування можна також і через абонементні талони, пластикові чіп- та смарт-картки. Плата за паркування не передбачає відповідальності за збереження машини (окрім місць, які оснастять спеціальним обладнанням), однак у мерії покладають надії на те, що більшість машин у нас - застраховані. Паркувальні зони у місті працюватимуть від 9-ї до 19-ї години. Право безкоштовного паркування матиме спецтранспорт з державними номерами, автомобілі інвалідів війни, інвалідів з дитинства, інвалідів внаслідок загального захворювання, авто яких обладнані ручним керуванням.

Юлія ЛІЩЕНКО
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ