Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Посіяти сумнів, що Львів безпечне місто

14 липня у Львові біля дільничних пунктів міліції у Шевченківському районі, що на вул. Плуговій, 8а та на вул. Юрія Липи, 45, сталися два вибухи, внаслідок яких тяжких травм зазнали два дільничні інспектори. Постає питання, а хто і що криється за цими злочинами?
фото - прес-служба ГУМВС у Львівській області

Атака ворога

«Нині у Львові в нас є два терористичні акти. Багато є питань, з чим ми їх пов’язуємо. Безперечно, це агресія Росії до України, а також елементи диверсійної роботи. Зараз – війна. Ворог атакує. І сьогодні він атакує тут, на Західній Україні, у Львові», - висловив думку міський голова Львова Андрій Садовий.

Валерій Веремчук, керівник «Народної Самооборони» Львівщини, також вважає, що події у Львові є складовою гібридної війни, яку веде Росія проти України.

«У цей день велися наступальні дії на сході, тому останні події на заході України  можуть бути спровоковані саме тими силами - нашими ворогами. Не дарма, кримінальне провадження зареєстровано за статтею про терористичнний акт», - сказав Валерій Веремчук.

Руйнування стабільності

 «Сьогоднішні вибухи у Львові біля відділків міліції, через які поранено міліціонерів (за неофіційними даними 4 осіб) – це спроба дестабілізувати ситуацію в Західній Україні. Ті, хто це спланував, однозначно розраховували ще більше розхитати ситуацію та посіяти паніку серед населення», - поділився народний депутат від «НародногоФронту»  Ігор Васюник.

Любомира Мандзій, політолог, доцент кафедри політології ЛНУ ім. Івана Франка також зауважила, що вибухи у Львові можна розглядати як спробу дестабілізувати ситуацію на Західній Україні, посіяти паніку серед населення, поставити під сумнів статус Львова як безпечного міста.

За словами експерта, ці події «організовані» силами, які нагнітають і без того складну політичну ситуацію в нашій державі.

Кланово-олігархічні розборки

«Між кланово-олігархічними структурами відбувається боротьба за перерозподіл сфер впливу, і вибухи у Львові - це терористичний акт, метою якого демонстрація сили», – зазначив у коментарі «Гал-інфо» політичний експерт, соціолог Володимир Подгорнов.

Боротьба олігархів за більший «кусень»  впливу виходить на новий рівень, цебто, переміщається на місця. Мова йде про «віджим» конкретного бізнесу, конкретних сфер впливу.  «Вибух – це, по-перше, маневр для відвернення уваги, по-друге, – це робиться спеціально для загострення ситуації. І в цьому зацікавлені як наш український олігархат, так і російський. На жаль, в цьому вони є союзниками», - зазначив Володимир Подгорнов.

Якщо суспільство буде дивитися на це, не розуміючи суті – що це війна олігархату між собою, що це робиться спеціально, що це «віджим» власності, бізнесу, сфер впливу, «віджим» контрабанди,  – то це триватиме довго, бо з боку суспільства не буде відповідної реакції. І найгірше, що при цьому страждатимуть цивільні люди.

Підготувала Христина Тукало.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ