Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Saber Junction-2019": До нової зустрічі!

На базі Багатонаціонального міжвидового центру з підтримки боєготовності (JMRC), що у Німеччині завершилося багатонаціональне тактичне навчання "Saber Junction-2019". Про це Гал-інфо повідомили прес-службі Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади та підрозділ бойового забезпечення Десантно-штурмових військ під час цьогорічного навчання входили до складу сил 173-ї повітряно-десантної бригади Збройних Сил США.

Saber Junction-2019

У багатонаціональному тактичному навчанні «Saber Junction-2019» взяли участь близько шести тисяч військових з шістнадцяти країн НАТО.

Протягом двох тижнів активної фази навчання, українські десантники разом з військовими країн НАТО та партнерів Альянсу виконували різні навчально-бойові завдання як в населених пунктах, так і в баварських лісах.

За словами командира 173-ї повітряно-десантної бригади ЗС США полковника Кенеса Бургеса, робота з українськими десантниками - це саме задоволення. Їм не потрібно повторювати двічі.

Saber Junction-2019

- Відверто кажучи, я буду сумувати за цими чесними та мужніми хлопцями, - зазначив полковник Кенес Бургес.

Своє чергою, командир десантно-штурмової роти лейтенант Дмитро Капітула сказав, що особисто для нього та його підрозділу такі навчання дуже корисні. На них військовослужбовці практично відточують свої навички та діляться досвідом з іншими армійцями провідних країн світу.

Saber Junction-2019

Під час церемонії спільного фотографування, українські «марунові берети» подякували військовим-партнерам за спільне навчання та досвід, яким вони поділилися за такий короткий термін.

«До нової зустрічі!!», - сказали закордонним колегам українські десантники.

Saber Junction-2019

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ