Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Середній розмір пенсії в Україні 1746 грн

4 листопада у Львові відбулось виїзне засідання правління Пенсійного фонду України. В роботі правління взяли участь віце-прем’єр Міністр України Павло Розенко, керівники структурних підрозділів центрального апарату Пенсійного фонду України, начальники головних управлінь Фонду в областях та місті Києві.

Львівську обласну раду представляв заступник голови Володимир Гірняк.

Були обговорені питання про стан виконання у січні - жовтні 2016 року плану роботи, бюджет та завдання, покладені на органи Пенсійного фонду та стан організації роботи з пенсійного забезпечення, обслуговування громадян, впровадження централізованих технологій призначення та виплати пенсій.

Відзначено, що Фондом забезпечено стабільне фінансування та своєчасну виплату пенсій, вжиті заходи щодо збалансування бюджету, покращення якості обслуговування громадян, впровадження ефективних технологій адміністрування та підвищення прозорості пенсійної системи.

На виплату пенсій за 10 місяців поточного року спрямовано 198,8 млрд. гривень. За рахунок коштів державного бюджету профінансовано виплат на суму 111,2 млрд. гривень.

За вказаний період призначено 317,5 тисяч пенсій, 8,6 тисяч пенсій за особливі заслуги перед Україною, проведено 388,9 тисяч перерахунків пенсій працюючим пенсіонерам.

Середній розмір пенсії з початку року зріс з 1699,51 грн. до 1745,54 грн. станом на 01.10.2016.

Забезпечено своєчасну виплату пенсій внутрішньо переміщеним особам. З початку року на виплати зазначеним громадянам спрямовано 8,5 млрд. грн.

Фондом виплачені пенсії у 18 країнах світу громадянам України, які проживають за кордоном, на суму 96,5 тис. дол. США та 1120,8 тис. євро. Пенсіонерам іноземних держав, які проживають на території України, здійснено виплату пенсій на суму 12,2 тис. дол. США та 2 042,0 тис. євро.

Протягом січня - жовтня поточного року за оперативними даними до бюджету Пенсійного фонду України від сплати частини єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний соціальний внесок) та платежів, які адмініструються органами Фонду, надійшло 80,7 млрд. грн., або 98,8 % доведених показників, що на 40,1 млрд. грн. менше, ніж за відповідний період минулого року (у зв’язку зі зниженням ставки єдиного соціального внеску).

План з надходження коштів, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду, виконано на 106,6 %.

В поточному році проведено оптимізацію структури органів Фонду, реорганізовано 279 управлінь Фонду, утворено 121 об’єднане управління Фонду. В результаті скорочено видатки на оренду приміщень на 1,4 млн. грн., сума коштів, необхідних на оплату експлуатаційних послуг, зменшилась на 1,2 млн. грн. в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

"Пенсійний фонд України активно реалізує заходи, спрямовані на виконання Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року. Завершується впровадження нової централізованої технології призначення та виплати пенсій з використанням електронної пенсійної справи. Продовжується розвиток Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування та його інтеграція з іншими інформаційними ресурсами Фонду. З 1 листопада працює оновлений веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду",- сказав Голова правління Фонду Олексій Зарудний.

Віце-прем’єр Міністр України Павло Розенко відмітив, що результати роботи Пенсійного фонду показують на певні позитивні зрушення. Пенсійний фонд не тільки забезпечив усі свої зобов’язання перед пенсіонерами країни, а й на 2,5 млрд. гривень скоротив борг перед Державним казначейством. Тобто у цьому році Пенсійний фонд не тільки не бере позики для виплати пенсій, а й погашає зобов’язання попередніх періодів.

Прес-служба Львівської обласної ради.

Фото - ru.tsn.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ