Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Щоб ваша відпустка не закінчилася в... туалеті

Новий спосіб пограбування безпечних відпочивальників зафіксували цього літа співробітники лінійної міліції МВСУ України. Колійова злодійка задля заволодіння чужим майном використовувала природне бажання пасажирів перед далекою дорогою сходити в туалет...
НА "РОБОТУ", розповіли "ВЗ" у прес-центрі МВС, жінка приходила пристойно одягнута, з модними валізами та дівчинкою, яку тягнула за руку. Серед натовпу подорожуючих цей "психолог" безпомилково знаходила пасажирів з дорогим багажем та прилаштовувалася до них спільно очікувати на прибуття потяга. Поки подорожуючі очікували прибуття потяга, жінка встигала кілька разів збігати в туалет, жаліючись при цьому на хворобу сечового міхура. При цьому щоразу просила подивитися за її валізами та за дитиною нового знайомого. А коли на перон нарешті прибував потяг, жінка нагадувала новому "приятелю", що протягом години поїзд долатиме "санітарну зону", отже, туалети не працюватимуть, мовляв, і ви сходіть... Заздалегідь психологічно налаштована жертва бігла до вокзального туалету, залишаючи валізи на нову знайому, а коли поверталася на перон, ні сусідки, ні валіз не було.
Злодіїв, які "працюють" на залізниці,     розповів   "ВЗ"   начальник карного розшуку УМВСУ на Львівській залізниці полковник Олександр Доленко, завжди відрізняла злодійська кмітливість. Чимало подорожуючих, скажімо, ставали жертвами квартирних злодіїв через власну балакучість. Симпатична сусідка по купе настільки за час подорожі входила у довіру, що наприкінці дороги сусіди обмінювалися адресами.
А через хвилину ця адреса потрапляла до рук квартирних злодіїв, які очікували на сигнали своєї "залізничної" напарниці у місті, з якого вирушила на курорт потенційна жертва. "Нікому не довіряй, нікому не розкривайся, ні з ким не пий" - ця проста формула, каже полковник Олександр Доленко, допоможе подорожуючим запобігти будь-яким аферам та крадіжкам.

Омар  УЗАРАШВІЛІ
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ