Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Шемчук оголосив про велику кадрову чистку

Сьогодні, 8 серпня, під час засідання колегії Львівської ОДА голова адміністрації Віктор Шемчук оголосив про намір провести серйозну ротацію кадрів. Він пообіцяв, що вже на наступному тижні можна очікувати ряд кадрових рішень.

В першу чергу Віктор Шемчук повідомив, що надіслав до Адміністрації Президента подання про звільнення керівника Турківської РДА. Чиновника звільнять за те, що замість 69 дітей-сиріт в санаторії «Артек» оздоровлювалися діти чиновників та керівництва Турківської РДА.

«Будуть прийняті і інші кадрові рішення по результатах службового розслідування щодо відправлення на відпочинок до «Артеку» замість дітей-сиріт дітей керівників та працівників Турківської РДА», - оголосив журналістам Шемчук.

Додамо, що під час колегії керінвик області розповів про результати перевірки прокуратури та повідомив, що у Турківському районі оздоровились діти начальника відділу економіки Турківської РДА, головного архітектора, керівника управління юстиції, начальника апарату РДА, голови РДА та інші.

За доручення голови Львівської ОДА проведуть перевірку усіх путівок, які за державні бюджетні кошти були виділені на оздоровлення дітей у Львівській області.

«Ми покладемо цьому край і притягнемо винних осіб до відповідальності як кримінальної, так і адміністративної. Ми повинні самоочиститись від корупції», - заявив Віктор Шемчук.

Окрім того, за його словами, за результатами аналізу діяльності керівництва департаментів Львівської ОДА також будуть прийняті кадрові рішення.

Віктор Шемчук заявив, що т.в.о. начальника департаменту ЖКГ, розвитку інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Ігор Цейтлін не буде працювати на цій посаді.

«Департамент реорганізовано, але, окрім цього, керівник, який тимчасово виконує обов’язки, не буде працювати керівником жодного з департаментів», - заявив Шемчук.

Він зазначив: «Такі ж рішення будуть по інших департаментах, які допустили невиконання, або неналежне виконання тих завдань і обов’язків, які вони мають. Чи не допустили виконання доручень Кабміну чи Президента. Всі вони будуть притягнуті до відповідальності аж до звільнення з посад».

Окрім того, Віктор Шемчук наголосив, що за результатами роботи у першому півріччі виявили, що у трьох районах керівники не виконують належно свої обов’язки. Їм дали два місяці на виправлення ситуації.

До голови Перемишлянської РДА Ореста Краєвського голова Львівської ОДА мав зауваження з приводу зниження виробництва продукції тваринництва, суттєве зниження поголів'я ВРХ, найбільше в області зниження обсягів будівельних робіт, зниження рівня залучення прямих іноземних інвестицій.

Шемчук попросив в. о. голови Сколівської РДА Юрія Допілка передати від нього вітання голові, якого на колегії не було. Шемчук мав зауваження до голови РДА щодо низьких показників сільськогосподарського виробництва. Зауваження також стосувалися низького рівня доходів до місцевого бюджету у порівнянні з показниками, затвердженими районною радою.

До голови Стрийської РДА Володимира Бурія голова ЛОДА мав зауваження в частині низького рівня індексів продукції рослинництва, низького рівня залучення прямих іноземних інвестицій, низького рівня доходів до місцевого бюджету у порівнянні із показниками, затвердженими районною радою, низького рівня податкових надходжень до місцевого бюджету на одного жителя, зростання боргів із виплати зарплати.

"Маєте два місяці, потім доповісте мені щодо вирішення цих проблем. Не буде звіту - до побачення!", - сказав їм Віктор Шемчук. 

Віктор Шемчук заявив, що за шість місяців він достеменно вивчив питання діяльності кожного керівника, як в структурних департаментах Львівської ОДА, так і в РДА.

«Ми шість місяців намагалися достукатися до декого, щоб вони активно працювали по усуненню недоліків, які ми виявляли протягом цих шести місяців, але хто до цього не дослухався буде працювати за межами державної служби», - заявив він.

Отож, троє голів, а це: Перемишлянської РДА, Сколівської РДА, Стрийської РДА,  мають строк два місяці, щоб виправити незадовільну ситуацію у своїх районах.

«Також заплановано заслухати результати роботи голови Жовківської РДА, який зараз перебуває у відпустці. Також будемо ставити питання про відповідальність голови Старосамбірської РДА», - повідомиві Віктор Шемчук.

Засідання колегії Львівської ОДА він завершив тим, що пообіцяв кадрові ротації голів РДА та прийняття таких кадрових рішень, які врегулюють роботу адміністрації.

«Якщо хтось із вас вважає, що Шемчук – це явище тимчасове, то він помиляється!», - заявив голова Львівської ОДА.

Фото з Facebook Павло Ткачук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ