Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Слуга народу" робить ставку на Пальчевського, - політолог

Слуги ставить на Пальчевського. Верещук-технічний кандидат. Всі карти на виборах в столиці розкриті. Пальчевський, як ніби-то незалежний кандидат, іде за прямої підтримки Банкової та ОПЗЖ. Про це заявив політолог Вадим Денисенко.
Політолог центру вивчення Росії та окупованих територій Вадим Денисенко.

Отже, як бачать собі вибори в столиці на Банковій? Почнемо з простого, про що пишуть різні видання і блогери, коли згадують прізвище Верещук? Багато хто, вважає її проектом Медведчука і її вигнання з посади мера в Рава Руській, на думку багатьох людей було пов‘язане саме з тим, що її відкрито називали креатурою партнера Медведчука - Козака. Сама вона говорила, що їй заважали псевдопатріоти, які не давали їй працювати.

Хто такий Пальчевський? До середини 2000-х громадянин Росії. З 1983 по 1991 рік служив в Лаосі і був перекладачем (посада передбачає, що він був співробітником радянських спецслужб). Потім почав пивний бізнес в Росії і навіть балотувався в Держдуму від партії любителів пива. Потім, як і багато інших росіян «натуралізувався» в Україні. Чи є він досі співробітником російських спецслужб - питання риторичне.

А тепер про саму кампанію і, що будуть робити ці два персонажі. Почнемо з простого: за рішенням про висунення Верещук стоїть Єрмак. За Пальчевським, крім Медведчуківців маячить фігура Іллі Павлюка.

Які ролі відведені цим двом людям? Пальчевський точно не та людина, яка буде ходити по дворам і слухати людей. Ну не той це типаж, якому цікаво слухати людей. Верещук навпаки - вона обійде всі можливі двори (заодно узнає чим Чоколівка відрізняється від Троєщини). Пальчевський буде акуратно мочити Кличка і говоритиме про Порошенка. Верещук буде кричати про Порошенка і говоритиме про Зеленського і його реформи. І трохи мочитиме Кличка.

У нас буде класична політична компанія (в усякому разі зараз так виглядає). Звичайно, Пальчевський презентуватиме свій план порятунку Києва. Верещук розкаже про свій. Але домінантою цих виборів буде хайп. Але окрім хайпа буде ще один важливий аспект: проект «бабусі Черновецького», про який ми всі забули, знову починають реанімовувати. І реанімовують його перш за все під Верещук.

На цьому фоні рішення штабу Кличка якомога довше тримати паузу ніби й правильне, але може зіграти з ним той самий жарт, який колись коштував посади мера Олександру Омельченку. Тоді Омельченко вважав, що Черновецький блазень і нічого в нього не вийде. І нічого не робив, аж поки не побачив, що рейтинг його розтанув.

Банковій глибоко все одно, хто стане мером: Кличко, Пальчевський чи Верещук. Банковій потрібно, щоб щоб в коаліцію з Черновецький не увійшов Порошенко, і, щоб вони на двох не утворили більшість. А тому, найближчим часом ми побачимо, як силовики почнуть робити серйозні викриття «злочинців». Силовики мають зіграти ключову роль для примушення Кличка до миру. І мовчання Кличка, дуже на руку саме Банковій. Чим довше він робитиме вигляд, що вибори не стартували, тим слабкішим він ставатиме.

Вадим Денисенко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ