Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Sport Revolution: як це було?

На вихідних у Львові відбувся спортивний форум Sport Revolution, співорганізаторами якого виступили медіаресурс PLAYPRO.media та Управління спорту Львова.

За смисловим навантаженням форум був поділений на два дні. У п’ятницю, 2 жовтня, відбувалися виступи спікерів та панельні дискусії за участі спортсменів, представників управлінських структур та спортивних менеджерів.

Першим спікером Sport Revolution став Матвій Бідний – заступник міністра молоді та спорту України. У своїй темі «Новий етап розвитку: спортменеджмент» чиновник розповів про плани міністерства та стратегію розвитку спорту в Україні. Пізніше розпочалася панельна дискусія, де до Матвія Бідного долучилися очільник Управління спорту Львова Антон Нікулін, засновник хабу «Свої» Юрій Верховод та директор з розвитку ФК «Руху» Максим Мотін. Запис цієї панельної дискусії, як і інших ви можете знайти на сторінках співорганізаторів у фейсбуці.

Після невеликої перерви про спортивний маркетинг розповідав Юрій Шаповалов, засновник спортивної маркетингової агенції "Podium", менеджер Ольги Харлан. На практичних кейсах співпраці його агенції з ФЛАУ маркетолог розповів про відносно прості способи взаємодії з аудиторією. До дискусії на цю тему була запрошена 14-разова чемпіонка світу зі змішаних єдиноборств Олена Овчиннікова та засновниця PLAYPRO.media Христина Педь. Модератором дискусії виступила Віра Передерій - начальник відділу спорту високих досягнень управління спорту.

Блок «Інвестиції у спорті», де доповідачем був Володимир Шумілін - президент Асоціації спортивного девелопменту та ексзаступник міністра культури, молоді та спорту України був, мабуть, найбільш інтерактивним. Про сучасні моделі розвитку інфраструктури спорту в містах України, які й були темою Володимира Шуміліна, йому допомагали говорити Антон Нікулін та Матвій Бідний, покликані представляти окремо Львів й Україну в цілому. Приємно відзначити, що на першому місці в ТОП-5 обох чиновників, опинилося здоров’я населення. У панельній дискусії участь не зміг взяти Станіслав Клешньов, керівник проекту «The Wall» - cучасного скеледрому у Львові, адже він отримав позитивний тест на Covid-19 напередодні. Тому всі переглянули відео, яке надіслав Станіслав. У самій же дискусії, окрім Володимира Шуміліна брали участь Сергій Конюшок – президент федерації стронгмену України та Вікторія Коваленко.

Перерву між третім та четвертим інформаційними блоками використали з користю. Сергій Конюшок, Сергій Пуцов та Василь Вірастюк представляли фітнес-додаток «FitStar». Це - перший україномовний продукт орієнтований на те, аби ви мали змогу отримати персоналізовану програму тренувань, зважаючи на ваші потреби та показники. Учасники форуму не лише дізналися про етапи зародження цього стартапу, а й змогли на декілька хвилин змінити розумову діяльність на фізичну: команда додатку «FitStar» запропонувала декілька нескладних вправ для розминки.

Заключним був виступ Дениса Давидова — першого віцепрезидента Української Асоціації електронного футболу та Павла Пятакова – чемпіона світу у World of Tanks у складі української команди Natus Vincere про кіберспорт. Тема актуальна, адже він – останній з офіційно визнаних видів спорту в Україні. Згодом до дискусії про впровадження технологій у спорт та гейміфікацію спортивного світу долучилися львівський каратист Станіслав Горуна та Сергій Пуцов – один з засновників фітнес-додатку «FitStar», презентація якого теж відбулася в рамках форуму.

Ранок суботи, 3 жовтня, продовжив програму форуму. У ТРК «Victoria Gardens» відбулися безкоштовні майстер-класи за участю команди додатку «FitStar» (Сергій Пуцов, Сергій Конюшок та Василь Вірастюк), Станіслава Горуни, Олени Овчиннікової та Ганни Різатдінової. Шкода, що через карантинні норми кількість учасників цих майстер-класів була обмеженою. Також учасники форуму могли на власні очі спостерігати за підготовкою «Арени Львів» до матчу Української Прем’єр ліги «Рух» - «Львів».

Закриття форуму, як і перший його день, відбулося у «Банк Готелі». Відзнаку SportStar отримали професійні спортсмени, менеджери, представники пожежників, військових, правоохоронних органів та люди, які своїм прикладом популяризують спорт та розвивають його масовість.

Панельні дискусії можете переглянути за посиланням: 

Маркетинг у спорті

Залучення інвестицій та співпраця бізнесу та спорту 

Кіберспорт та інноваційні технології 

Спортивний менеджмент 

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ