Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Стандартна" перемога "Руху". Перша у 2020 році

Підопічні Івана Федика обіграли останню команду Першої ліги.

Рахунок 6:1 у матчі першого кола та місце в турнірній таблиці «Черкащини», а йдуть вони останніми, наштовхувало на думку, що «Рух» буде очевидним фаворитом у матчі. На те ж наштовхували і коефіцієнти у букмекерів: перемога «жовто-чорних» оцінювалася у 1,35, тоді як шанси гостей на перемогу були 9 до 1. Єдиним фактором, який міг повпливати на розвиток подій у грі, стала повна видозміна команди з Черкащини: одразу 17 нових гравців, підписаних перед другою частиною чемпіонату. Серед них і знані за грою у Львові Максим Грисьо та Євген Морозенко.

Зі старту стало помітно, що гості гратимуть від оборони, насиченої оборони, як пройти буде не так просто.  Доводилося довго перекочувати м’яч перед штрафною гостей, а заходити в неї в основному через флангові подачі та простріли. Перший по справжньому гольовий момент був у Максима Білого. Захисник пробивав з кількох метрів після подачі з кутового від Ярослава Мартинюка та скидки Ернеста на дальній штанзі, однак у ворота не влучив. На одному з наступних стандартів шанс відзначитися мав і інший з пари центральних оборонців Ігор Дуць, але м’яч після його удару головою пролетів над перекладиною.

«Черкащина» більше акцентувалася на м’ячі, ніж на переміщеннях гравців «жовто-чорних», тож підопічні Івана Федика користувалися цим, часто змінюючи фланг атаки. В одному з таких епізодів віч-на-віч з голкіпером Тимофєєвим вийшов Іван Брікнер, але переграти його не зумів. На щастя першим на відскок встиг Юрій Климчук, який переправив м’яч у ворота. А менше, ніж за десять хвилин «Рух» після кутового подвоїв перевагу: Кондраков вибіг з дальньої стійки та з кількох метрів розстріляв ворота гостей. Більше голів у першому таймі не було.

На другий тайм гості вийшли більш втомленими, а тому відтворити оборонні редути з першого тайму вже виходило не настільки добре. Стало більше дрібних фолів, а стандарти в «Руху» в цей день вдавалися на славу. Третій гол прийшов після подачі від все того ж Ярослава Мартинюка. Цього разу зі штрафного. Півзахисник знайшов у штрафному майданчику Ернеста, той спрямував м’яча вздовж лінії воротарського майданчика. І хоча Кондракову трохи забракло влучності, аби спрямувати м’яч у ворота, на лінії м’яча був і Юрій Копина. Удари з такої відстані це майже завжди гол, і рахунок на табло вже 3:0 на користь підопічних Івана Федика.

Обидві команди продовжували проводити заміни, от тільки результат цих дій був доволі різний. Раті Ардазішвілі та Андрій Коробенко створили четвертий гол «Руху»: грузинський легіонер відправився подавати кутовий та вдало виконав його, а Коробенко, опинившись на ближній штанзі, елегантно п’ятою замкнув подачу. Цілком можливо, що це була награна комбінація і Андрій мав віддати м’яча на партнерів, які вбігали вже у воротарський майданчик. Та чи зізнається він у цьому? От і в інтерв’ю клубній пресслужбі півзахисник сказав, що саме замикав подачу, а не переводив м’яч далі.

Що ж до замін від наставника «Черкащини» Дениса Маринчука, то Артем Тищенко отримав пряму червону за грубий підкат в на краю поля проти Володимира Заставного, як і інший гравець гостей Юрій Малєй: другу жовту та, як наслідок, червону він отримав на останній хвилині зустрічі, необачно пішовши у підкат проти Олега Синиці.

Львів’яни здобувають перемогу та підіймаються на шосту сходинку. До третього місця, яке дає право піднятися в УПЛ залишається 3 очки. Також є гра в запасі проти запорізького «Металурга», який вже готовий догравати чемпіонат після паузи пов’язаної з епідемією Covid-19 у клубі. Наступний свій матч «жовто-чорні» зіграють вже у понеділок. У суперниках «Оболонь-Бровар», сусід по турнірній таблиці та конкурент в боротьбі за вихід в УПЛ. В останньому турі пивовари вдома мінімально обіграли «Чорноморець». Матч між львівською та київською командами у першому колі завершився з рахунком 1:0 на користь «Оболонь-Бровар». Як же складеться матч 25-го туру, дізнаємося вже дуже скоро.

Тарас Жеребецький, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ