Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Тарас Міщук: Етапи Кубків світу – підготовка до чемпіонату України

Три медалі на двох етапах Кубків світу – такий доробок львівського веслувальника Тараса Міщука. У Португалії (Монтемор-у-Велью) львів’янин у парі з хмельничанином Дмитром Янчуком на каное-двійці став срібним призером на дистанції 1000 метрів, а також золотим на вдвічі коротшій дистанції.

В угорському Сегеді бронзовий призер Олімпіади в Ріо-де-Жанейро виступив дещо гірше, однак також не залишився без медалі. На дистанції 500 метрів Міщук та Янчук вибороли срібло, а от на дистанції 1000 метрів наші спортсмени не змогли кваліфікуватися у фінал. Виступи на етапах Кубків світу Тарас Міщук розцінює як підготовку до головних стартів у чемпіонаті України, які будуть відбірними до головних стартів року – чемпіонату світу та Європи. Про це та інше Тарас Міщук розповів в інтерв’ю Гал-інфо.

Тарасе, наскільки Ви задоволені своїми першими міжнародними стартами у 2017 році?

Якщо говорити про етап Кубка світу в Португалії, то в загальному ним задоволений. Втім, друге місце дистанції 1000 метрів – не найкращий результат. Ця дистанція нам далася дуже важко. Вважаю, ми з партнером ще не набрали тих кондицій, які потрібні саме на цю дистанцію. Щодо дистанції на 500 метрів, то нам вдалося показати дуже хороший результат, оскільки ми випередили олімпійських чемпіонів. Щодо змагань в Угорщині, то радує лише медаль, а от про наш виступ на дистанції 1000 метрів так сказати язик не повернеться. На цій дистанції ми з Дмитром (Янчуком – Авт.) є призерами Олімпіади, і, мабуть, не мали права не кваліфікуватися у фінал.

Це говорить про високий рівень конкуренції?

Однозначно. І ще про високу готовність спортсменів з різних країн до цих змагань. В загальному ці змагання для нас були як етап підготовки до майбутніх стартів – чемпіонату України, Європи та світу. На них ми  побачили у якій спортивній формі перебуваємо зараз. Наші головні змагання – чемпіонат Європи та світу, і ми дуже хочемо на них відібратися. Для цього потрібно добре виступити на чемпіонаті України, який розпочнеться у Дніпрі через місяць.

З Ваших слів зрозуміло, що з Дмитром Ви пропустите третій етап Кубка світу, що відбудеться у Сербії.

Так. Вважаю, потрібно трішки відпочити після змагань у Португалії та Угорщині. Якщо б виступили ще в Сербії, думаю, це було б забагато.

Головні суперники у чемпіонаті України залишилися незмінними?

Так, це волинський екіпаж Юрій Вандюк/Андрій Рибачок. Саме з ними у нас була боротьба за олімпійську ліцензію.

Яка система відбору на головні змагання?

Усе просто. Той, хто виграє чемпіонат України, буде представляти Україну на головних стартах року.

Виходить, що етапи Кубків світу для Вас це своєрідна підготовка до чемпіонату України.

Так. На Кубки світу ми особливо не готувались, тому що вони не грають в загальному великої ролі. Звичайно, хочеться вигравати медалі, це приємно, але ми розуміємо, що є важливіші старти.

Чи передбачені спортсменам преміальні за медалі на етапах Кубка світу?

Так. Не знаю які преміальні будуть у цьому році, а минулого року за перемогу на Кубку світу ми отримували приблизно 2500-3000 гривень. Це мова йде про золоту медаль на олімпійській дистанції. На не олімпійській вони ще менші.

Як в загальному оціниш виступ українських спортсменів на двох етапах Кубків світу?

Дуже сильний виступ. Особливо тих спортсменів, які виборювали медалі у байдарці. Таким виступом, без сумніву, усі повинні бути задоволені.

Які плани після повернення до Львова?

Засумував за Львовом, оскільки через змагання вдома не був уже два місяці. Потрібно зараз трішки підтягнути навчання, а з 4 червня знову вирушаю на навчально-тренувальні збори.

Богдан Пастернак, Гал-інфо 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ