Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вакарчук відповів Табачнику

Іван Вакарчук не має наміру вступати в дискусію з новим міністром освіти Дмитром Табачником. Це випливає із заяв, які нині, 25 березня, зробив сам Іван Вакарчук. Незапланований брифінг відбувся одразу після конференції, на якій трудовий колектив ЛНУ ім. І. Франка обрав І.Вакарчука ректором і рекомендував МОН укласти з ним контракт на 7 років.

- Іване Олександровичу, сталося так, що під час своєї міністерської каденції Ви не оголошували конкурс на посаду ректора університету (ЛНУ ім. І. Франка, – ред.), Ви розраховували повернутися?

- Сьогодні міг брати участь будь-хто у виборах ректора.

- Як оцінюєте свою роботу на посаді міністра, як будете співпрацювати з новим міністром Табачником, який вже почав відкритий наступ на Вас, яка доля чекає на ЗНО?

- Ці запитання, частина з них, це некоректно з мого боку оцінювати свою роботу, а всі питання інші – після того, коли буде підписаний контракт, я зможу дати відповідь, що стосуються нашого університету. Вони знову ж таки проголошені в програмі, нічого іншого робитися не буде.

- Доля ЗНО?

- (хитнув головою, мовляв, не знаю)…

- Чи ви прораховували такий результат сьогоднішніх виборів ректора?

- Я нічого не прораховував, я просто представив свою програму, і ви самі все бачили… Мене цікавило, щоб люди сприйняли програму (розвитку університету).

- Чому серед делегатів були такі, що голосували «проти»?

- Демократія, якщо вона розвинена, завжди має інші погляди на програму, людину. Це природно.

- Ваші студенти виступають активно проти міністра Табачника. Ваша позиція у цьому питанні?

- Дякую за увагу.

- Дозвольте ще одне запитання. Табачник заявив, що коли Ви були міністром, підручники переписувалися...

- Я не переписував підручники особисто і не писав ці підручники (з історії, - ред.). Я писав підручники з теоретичної фізики.

Довідка.

Екс-міністра освіти Івана Вакарчука знову обрали ректором Львівського університету ім. І.Франка. Із 252 учасників конференції трудового колективу за нього проголосувало 230, 18 було проти, 4 бюлетені виявились недійсними. Нагадаємо, до призначення міністром Іван Вакарчук обіймав посаду ректора Франкового вишу з 1990 р. до 2007 р.

Отож, конференція рекомендувала укласти контракт з Іваном Вакарчуком на 7 років.

Згідно із Законом України «Про вищу освіту» конкурс на посаду ректора проводить Міністерство освіти і науки України. Після оголошення конкурсу претенденти подають свої заяви у МОН. МОН передає документи претендентів до ВНЗ для проведення виборів.

Для участі у конкурсі на посаду ректора ЛНУ імені І.Франка до МОН надійшли документи одного кандидата - І.О.Вакарчука.

Цілих два роки університетом керував в.о. ректора Василь Височанський. Багато-хто впевнений, що Вакарчук тримав посаду ректора вакантною на випадок звільнення з посади міністра. Зрештою, в.о. можна залишатися довго - закон термінів не обмежує.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ