Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Війна з Росією

Війна Синютки зі «Свободою»: з перспективним планом, але без грошей

Голова Львівської ОДА Олег Синютка за досить короткий час перебування на своїй посаді зробив те, чого не змогли зробити інші – приборкав Львівську обласну раду. Олег Синютка не пропускає сесійних засідань, уважно слухає всі питання, а інколи навіть киває на знак того, як би добре було проголосувати за те чи інше питання. Позитивом є й те, що нарешті хоч наприкінці каденції на сесію облради почали приходити ті депутати, які раніше не часто з’являлися.
Фото: Гал-інфо, Вголос
 

І це була б повна ідилія, якби не постало непорозуміння із ВО «Свобода». Відповідно, останні сесійні засідання відбувалися дуже емоційно, з пристрасним обговоренням та демонстративним фільмуванням на камери одних депутатів іншими.

Сьогоднішній ж двобій фракції «Свобода» із Олегом Синюткою закінчився нічиєю. Депутати таки схвалили важливий для Олега Синютки «Перспективний план об’єднання  спроможних територіальних громад», проти якого виступала «Свобода». Однак за Програму підтримки органів виконавчої влади, яка теж дуже цікавила Синютку, так і не проголосували.

Як повідомив представник департаменту фінансів Львівської ОДА, в державному бюджеті практично нема ресурсів для фінансування адміністрації.

Депутати запропонували не слухати доповідь, а перейти до питань та обговорення.

«Та всі і так все знають», - сказав Синютка.

Чит. також: «Ледачі депутати і особиста війна "Свободи" і Синютки»

Голова фракції ВО «Свобода» Йосиф Ситник поцікавився, чи не з приводу браку коштів чиновники зверталися до Кабміну і заявив, що фінансування виконавчої влади – це не справа місцевих рад.

«Витрати були і минулого року. Але ми і зарплату платили, і премії. Чому ми маємо давати саме цій категорії гроші? А що вже усі інші категорії багаті? Як бути із воїнами АТО, які повертаються демобілізованими і мають лише 4 тис. грн в кишені і немають роботи, а як бути із вчителями, викладачами? Їм не потрібно допомагати? Незабезпеченість Львівської ОДА - це проблема не наша, а уряду», - сказав Ситник.

Чиновники знову послалися на дефіцит бюджету і брак коштів.

Заступник голови Львівської облради Валерій П’ятак підтримав чиновників і сказав, що в бюджеті дійсно брак коштів, адже усі ресурси йдуть на обороноздатність країни. Він закликав депутатів підтримати «цих малозабезпечених людей».

Олег Синютка заявив, що йому за таке рішення не соромно, і воно є правильним.

«Голодний чиновник принесе менше шкоди державі. Хабарників треба садити у тюрму, а людям давати зарплату», - сказав Синютка.

Заступник голови Львівської ОДА, депутат Андрій Корнат заявив, що підтримувати чиновників потрібно, адже в ЛОДА працюють жінки – дружини бійців АТО.

Депутат від «Свободи» Тарас Скиба висловився проти такого рішення і заявив, що скоро повернеться на ротацію в АТО і не знає, як йому пояснити таке рішення для бійців. Щоб підтримати сім’ї бійців АТО та дружин, які працюють в ЛОДА, він запропонував переназвати Програму.

«Давайте назвемо ці витрати Програмою підтримки демобілізований бійців АТО», - сказав він.

Однак така пропозиція набрала лише 33 голоси.

Ситник заявив, що оскільки депутати не захотіли підтримати демобілізованих бійців, то їхня фракція витягає з пультів для голосування свої картки.

В результаті Програму без змін підтримало 54 депутати: рішення не прийнято.

Додамо, що Програма передбачає виділення 12 млн грн з обласного бюджету на утримання Львівської ОДА.

Анна Новик.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ