Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ВК «Динамо»: зі старту – в лідери

Діючі чемпіони України, володарі національного Кубка ватерполісти львівського «Динамо» вдало виступили на першому турі нового чемпіонату України, що відбувся у Дніпродзержинську. Команда заслуженого тренера України Ігоря Зінкевича перемогла в усіх п’яти матчах і після першого туру закріпилася на першому місці в турнірній таблиці.

Незважаючи на незначні зміни у складі, президент ватерпольного клубу «Динамо» Олександр Свіщов уже традиційно ставить максимальні завдання на сезон. Мова йде, перш за все, про чергову перемогу у національному чемпіонаті, а також у Кубку України. Ймовірно, завдання виграти головний трофей змагань буде поставлене перед командою і на престижному міжнародному турнірі Кубку Карпат. Втім, якщо про Кубок Карпат та Кубок України зараз говорити ще рано, то нагадати усім успішні виступи львівської команди на чемпіонаті України у Дніпродзержинську буде якраз актуально.

Перший тур нового чемпіонату України підтвердив слова головного тренера львівських ватерполістів Ігоря Зінкевича. Нагадаємо, Ігор Ілліч в одному з своїх інтерв’ю зазначив, що головним суперником львівської команди у боротьбі за чемпіонство, як і в минулому сезоні, буде харківський «Слобожанець», а за третє бронзове місце може розпочатися боротьба не на жарт між усіма іншими командами-учасницями нового чемпіонату України.

Старт нового сезону якраз і підвтердив ці слова. «Динамівці» хоч і не просто, але таки зуміли дотиснути кожного свого суперника і здобути максимальні 15 очок. Як і очікувалося, найскладнішим матчем для діючих чемпіонів України був проти «Слобожанця». Галичани у цьому матчі здобули перемогу з рахунком 5:3.

«Фізично були сильнішими за суперника, - бере слово Ігор Зінкевич, головний тренер «Динамо». – Мабуть, це і стало основним фактором у нашій перемозі. Наша реалізація гольових моментів мене не влаштовує. Хоча у чисельній більшості ми зіграли непогано, реалізували три моменти з чотирьох. Натомість у суперника ця реалізація була гіршою – один гол у більшості з восьми таких можливостей. Наша гра у позиційній атаці та у позиційному захисті бажає бути кращою. На жаль, це можна пояснити нашою головною проблемою – переходом з малого басейну до великого. Щось змінити у нашій позиційній грі в атаці та нападі ми можемо лише у великому басейні в офіційних матчах.

На першому  турі хлопці все виграли, виконали поставлене завдання, тому серйозних претнедній до них немає. Радує те, що у наших хлопців на перше місце вийшли професіоналізм, досвід та фізичні кондиції. В загальному є зауваження до усіх, в тому числі і до наших лідерів та молодих гравців. Доволі часто хлопці помилялися як і тактично, так і технічно. Будемо працювати над цими помилками.

Не дивлячись на перемогу над «Слобожанцем», вважаю, команда слабо зіграла у матчі проти ВК «Маріуполь». Ми хоч і перемогли з рахунком 11:3, але серйозно відчувалося те, що ми подолали серйозну відстань на автобусі і грали перший матч на «великій» воді. В інші дні команда виглядала уже краще, хлопці розплавалися та адаптувалися до великого басейну. Для прикладу, проти команди з Одеси ми розпочинали матч о 21:30. Оскільки ми у Львові у такий час тренуємося, у нас була перевага над суперником. Одесити ще й грали проти нас після матчу з «Слобожанцем». На мою думку, їм на цей матч уже забракло сил», - сказав Ігор Зінкевич.

Обігравши усіх суперників на першому турі у Дніпродзержинську, львівське «Динамо» в турнірній таблиці опинилося там, де і прагне фінішувати у цьому сезоні. В активі діючих чемпіонів України – 15 очок зі стількох можливих. На три очки менше у харківського «Слобожанця», а на шість очок менше в одеської ОНМИ.

Наступний тур чемпіонату відбудеться також у Дніпродзержинську у період з 13 по 17 грудня.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ