Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завдяки новим технологіям у Львові все більше безплідних пар стають батьками

Завдяки новим технологіям у Львові все більше безплідних пар стають батьками. Торік із 46 пар, що звернулись в Львівський міський центр планування сім’ї та репродукції людини, 10 подружжям вдалося завагітніти.

Про це журналістам повідомила 29 березня керівник цього Центру Вікторія Козицька.

 

Зокрема, за її словами, у Львові є 523 пари, які не можуть мати дітей, і це не повна цифра. «Торік зі 47 сімей, що звернулись до нас за допомогою, 10 вдалось завагітніти, а за 7 останніх років, тобто за час існування Центру, з нашою допомогою народилось 100 дітей», - розповіла Вікторія Козицька.

 

Також вона наголосила, що коли в сім’ї не може з’явитись дитина, то це не лише проблема жінки, адже в 40% випадках проблеми є саме в чоловіках.

 

З цього погляду цікаво, що  2008 року у гінекологічному відділенну 3 міської клінічної лікарні Львова впроваджено новітній метод оперативної техніки – ендоскопічну хірургію. Власне, упродовж останніх років ендоскопічна хірургія стала домінуючим методом, який застосовують при лікуванні непліддя, причиною якого є непрохідність маткових труб.

 

«Традиційна хірургія завжди була відкритою, але протягом останніх років завдяки ендоскопічній техніці можна робити операції без прямого втручання. Такий метод у Львові застосовують близько 15 років, але останні два роки завдяки закупленій у 2008 році  лапароскопічній стійцій, яку використовують у всьому світі, ми оперуємо пацієнтів, не розрізаючи живіт, що зменшує ризик травмування пацієнта та й запобігає проблемі післяопераційних шрамів», - розповів завідувач гінекологічного відділення 3-ї міської лікарні Тарас Мартин.

 

За його словами, торік у Львові провели 130 таких операцій, що є дуже багато. До того ж сьогодні  число таких операцій продовжує зростати.

 

Фото urr.org.ua.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ