Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Зразкове чемпіонство "Юності"

Футбольний клуб «Юність» з сіл Нижня та Верхня Білка втретє поспіль у своїй історії став чемпіоном Львівщини з футболу.
Львівська Асоціація футболу

Команда Богдана Костика у «золотому» матчі каменя на камені не залишила від ФК «Миколаїв». «Юність» зуміла перемогти суперника з рахунком 3:0 і таким чином зняти усі питання щодо того яка з команд з аматорським статусом є найсильнішою на Львівщині на даний момент.

Відмінна організація

Уже другий рік поспіль Львівська Асоціація футболу на дуже високому рівні організовує головний матч сезону в обласній Прем’єр-лізі. Багатокамерна телетрансляція, система відеоповторів арбітра (СВА), красені-кубки та медалі, а також матч на стадіоні, про який можна говорити лише компліменти. Відмінно також був організатований і матч за третє місце чемпіонату, у якому зустрілися «Юність» з Гійчого та Куликова та давидівський «Корміл». Нагадаємо, новачки чемпіонату зуміли створити сенсацію і у цьому матчі, перемігши суперника з рахунком 2:1.

До слова, систему відеоповторів арбітра, яка є аналогом VAR, Львівська асоціація футболу застосувала не вперше. Вперше вона була застосована у фіналі традиційного турніру, який вшановує пам’ять одного з найуспішніших тренерів в історії львівських «Карпат» - Ернеста Юста. Львівська асоціація футболу тут явно вище на кілька голів у порівнянні з іншими областями України, у яких також відбуваються чемпіонати серед команд з непрофесійним статусом. 

Зразковий матч «Юності»

Фінальний матч 2020 року не подарував вболівальникам тих емоцій, які вони отримали у 2019-ому. Тоді, нагадаємо, також «Юність» та «Миколаїв» зустрілися у фіналі чемпіонату, і «Юність» вирвала перемогу в додатковий час. По ходу матчу «білки» навіть поступалися з рахунком 0:1.

Фінал 2020-ого для команди Богдана Костика виявився простішим та спокійнішим. «Юність» виявилася на голову сильнішою за свого суперника і цілком заслужено отримала перемогу в одному з найважливіших матчів сезону.

«Миколаїв» у цьому матчі огризався лише моментами, а справжню небезпеку біля воріт «Юності» команда Івана Шуги створила тоді, коли суперник уже вигравав у рахунку. Не допомогли «Миколаєву» у цьому матчі брати Баранці, які провели доволі блідий поєдинок, а також негативно на гру команди вплинула відсутність через хворобу основного нападника Ігоря Балуха.

У складі «Юності» цього дня виділялася уся команда, особливо троє гравців атакувального плану: Віталій Равлик, Омар Набізада та Олег Панасюк. Останній став автором двох результативних передач, блискуче зіграв як на оборону, так і на атаку і провів один з кращих матчів у сезоні. До слова, саме гол Олега Панасюка у півфіналі чемпіонату вивів «Юність» до вирішального матчу сезону. Омар Набізада – автор двох голів у цьому матчі, один із героїв поєдинку. Ще один гол-красень на рахунку Віталія Равлика. Втім, за цей поєдинок увесь колектив «білок» заслужив на найкращі слова.

Особлива атмосфера

Матч між «Юністю» та «Миколаєвом» - ще один великий доказ того, що обласний аматорський футбол – значно ближче до душі вболівальникам, аніж професійний. У професійних командах, в тому числі і львівських, виступають чимало гравців з інших областей України, зрештою, і не тільки України, а в обласному футболі грає умовно твій «кум», «сват», «брат», «родич», «сусід» чи «знайомий». І цей обласний футбол стає усім нам ближчим до душі. Там вирують щирі емоції. До речі, саме цих щирих емоцій під час нагородження і не витримав кубок-красень чемпіону. Гравці «Юності» ним так потрясли, що з одного кубка стало одразу два…Втім, це уже історія. Зрештою, як і увесь чемпіонат, який вперше відбувся у скороченому форматі з поділом на дві групи. 

Статистичні дані «золотого» матчу Прем’єр-ліги Львівщини

«Юність» (Верхня/Нижня Білка) – ФК «Миколаїв» 3:0

Голи: Набізада (28; 90+1); Равлик (54).

«Юність»: Жук Андрій, Гаврушко Іван (Занько Максим, 90+3), Шарабура Микита, Білий Роман, Федорів Володимир (Карвацький Андрій, 90+2), Гордійчук Павло (Богданов Микола, 81), Гладкий Володимир (Курилишин Андрій, 86), Равлик Віталій, Набізада Омар (Лебеденко Андрій, 90+2), Дмитрух Віталій, Панасюк Олег (Фітель Олександр, 90+3)

Головний тренер: Богдан Костик.  

«Миколаїв»: Бурмас Мар'ян, Гурський Андрій, Стасишин Назар (Оленич Андрій, 82), Іванишин Павло, Оприск Роман (Федина Іван, 67), Коваль Григорій, Сагайдак Андрій (Давидяк Мар'ян, 90+2), Юськевич Іван (Щурко Віталій, 85), Баранець Борис (Грица Ярослав, 58), Баранець Григорій (Клим Богдан, 61), Синишин Ігор (Бердей Юрій, 70) 

Попередження: Панасюк, Набізада – Гурський, Коваль, Сагайдак

Головний тренер: Іван Шуга.

Арбітр: Юрій Можаровський.

Асистенти арбітра: Ростислав Якимик, Юрій Ковальчук.

Резервний арбітр: Андрій Смольський.

Спостерігач арбітражу: Ярослав Грисьо.

Арбітр СВА: Роман Блавацький.

Спостерігач арбітражу СВА: Андрій Шандор.

Стадіон імені Богдана Маркевича, Винники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ