Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Бойовики стягують сили до Попасної. У Калинове перекинуто додаткові підрозділи

Російсько-окупаційні війська збільшили кількість та інтенсивність обстрілів позицій Збройних сил України у зоні АТО.

Минулої доби на Луганському напрямку ворог неодноразово вів вогонь зі 120-ти та 82-мм мінометів і різного піхотного озброєння по оборонних укріпленнях ЗСУ довкола Луганського, Троїцького, Новоолександрівки, Кримського і Трьохізбенки. Поблизу цих населених пунктів розірвалося понад 110 мін різних калібрів.

"Біля Травневого і Новолуганського, у другій половині дня, бойовики також порушували перемир’я із гранатометів і кулеметів,"-нформує прес-центр штабу АТО у Facebook.

У соціальних мережах місцеві жителі повідомляюють подробиці боїв в районі міста Попасна:

-16:00. Калинове - стрілецько-мінометний бій.
-Перерва закінчилася - Калинове зашуміло. 20.55

За інформацією спеціальної Моніторингової місії ОБСЄ в Україні, пізно ввечері 14 грудня "в підконтрольному урядові м. Попасна (69 км на захід від Луганська) спостерігачі чули близько 80 вибухів, оцінених як артилерійський вогонь, і 17 пострілів із гармати БМП-2 за 5–10 км у секторі від південного сходу до південного заходу."

Варто зазначити, що 15 грудня в ефірі "5 каналу" в ході "Інформаційного дня" мною була оприлюднена інформація аналітичного відділу ГІ "Права Справа" про передислокацію в район селища Калинове, звідки ведуться обстріли позицій ЗСУ, додаткових підрозділів бойовиків.

"Зафіксована передислокація живої сили і техніки на Стаханівсько-Первомайському напрямку. В нас ( аналітичний відділ ГІ "Права Справа") є інформація, що вчора в селище Калинове було перекинуто додаткові підрозділи бойовиків, відповідно, йшло розвантаження боєзапасів. Саме з Калинового ведуться, фактично з центру селища, обстріли українських позицій, використовуючи цивільне населення, як живий щит і як прикриття своїх злочинних планів", – йшлося в ефірі "5 каналу".

Крім того, була оприлюднена інформація про передислокацію живої сили бойовиків біля Травневого. "Те саме відбувається в районі Травневого, де також зафіксована передислокація військових підрозділів".

Звертає на себе увагу той факт, що бойовики професійно обстрілюють позиції ЗСУ та житлові квартали Попасної, що властиво тільки кадровим військовим.

Довідка: Селище міського типу Калинове розташоване за 4 км від станції Теплогірськ (м. Ірміно) та за 10 км від станції Стаханов (м. Алмазна). Сусідні населені пункти: місто Первомайськ на півночі. На захід від селища проходить так звана лінія розмежування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ