Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чому мерія досі не організовує для львів’ян курсів літання над вулицями

Комунальники Львова повністю готові до можливого погіршення погодних умов. Навчання у школах Львова не скасували, а дітей знову відправлятимуть додому тільки у супроводі дорослих. Такі казочки учора (21 березня) журналістам розповідали в. о. директора департаменту ЖКГ Львівської міської ради Володимир Олійник та начальник управління освіти Галина Слічна. Словом, чиновників, що в будинку на площі Ринок, 1, стихія минулої п’ятниці нічого не навчила. Сьогодні, в п'ятницю 22 березня, ще один урок.

Те, що тротуари станом на четвер не були прибрані від снігу, й львів’янам навіть у центрі доводиться ходити проїжджою частиною, тікаючи від машин, Олійника не хвилює. Йому як солов’ю: він співає чарівну пісеньку про те, як чудово спрацювали комунальники, скільки снігоприбиральної техніки працювало і скільки вночі знову буде працювати.

Чеше він і про те, що у місті без проблем знову курсуватимуть трамваї, адже «загроза того, що ви завтра не зможете вийти із власних будинків – дуже малоймовірна».

Не хоче пан Олійник говорити і про сесійне засідання, що пройшло у вівторок, де, нагадаю, було дуже багато критики від депутатів. Мовляв, «зараз не час коментувати те, що було на сесії». І додає: «Давайте перегорнемо цю сторінку і будемо готуватись до завтра».

Не сказав пан Олійник жодного слова і про те, чому мерія досі не організовує для львів’ян курсів літання над вулицями та тротуарами Львова. Нагадаю, що у центрі дуже багато вуличок досі є прибраними лише на частині тротуарів поблизу будинку, і то так, що двоє людей часто не можуть розминутись, а на іншій частині проходу -просто лежить забраний з дороги сніг. Натомість вузенькі вулички навіть не пробувались розчищатись від снігу.

Разом з тим Львівська міська рада кожного дня розсилає застереження для львів’ян не ходити під дахами будинків, адже з дахів падають сніг та бурульки. Дякуємо, звісно, за попередження, адже чекаємо роз’яснення, а кудою ж, власне, ходити?

Натомість мерія організовує навчання для жінок «як стати жіночними». Та з такими ПРИБРАНИМИ вулицями не то що жіночними не станеш, а намочиш ноги і згадає усі красиві словечка…

Сумно це все. І сум цей наганяє влада, яка кричить про обмеження прав місцевого самоврядування і водночас показує, як вона "вміє" керувати європейським туристичним містом.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ