Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Під Львівською ОДА мітинг дітей та убогих

Коли бачиш, як дванадцятирічні діти пікетують ОДА з вимогою відставки Яценюка, адже він підняв ціни на газ – просто не знаєш, як реагувати. Лиш алкогольний перегар від "старшого покоління" цього псевдомітинга повертає тебе до реальності.

Мітинг маргіналів, за гроші чи без грошей. Мітинг не зрозуміло для кого: протестують проти всіх, вимагають усього. Вони організованою колоною дітей та розхристаного п’яного люмпену приходять під стіни ОДА, аби незадоволені життям, з радісними посмішками, дочекатись вказівок організаторів концерту.

Концертом диригує трійця "лідерів". Приміром, один із "ляльководів" усе не може визначитись, чи доречний на виставі плакат про "особливий статус Галичині" – його то тримають усім на показ, то сором’язливо ховають.

Як виявляється трішки згодом, ці дітлахи є членами "комітету захисту прав громадян", а саме страйкому, створеного в далекому 1991 році. Звичайно батьки, передчуваючи появу діток у майбутньому, не забули вписати їх до списку "вічно незадоволених пікетувальників".

Власне, в якийсь момент нарешті розумієш, навіщо тут усі зібрались: послухати історію про товариша, що їздив у Іспанію, та з повагою до європейських народів щиро дивувався як вони добре живуть. "Вони ж цигани", - зі смаком називає їх ляльковод Ярослав Свелеба.

Врешті дітлахи одноголосно зігують за обрання трійці ляльководів ініціативною групою на зустріч з головою Львівської ОДА й швиденько розходяться по домівках.

Тим часом кукловоди, зробишви свою справу, можуть спокійно закурити під стінами згвалтованої ОДА.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ