Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російський любовний трикутник: «Собчак, Путін, Навальний».

18 березня 2018 року в Росії відбудуться вибори президента. І я пішов до ворожки бабці Олі. Кажу: «Бабцю, а хто ж новим президентом Росії стане?». Бабця викотила на мене очі й сказала: «Ти що, Володько, зовсім тлумок?» і заспівала пісню про Путіна.

Причин не вірити сумнівним ворожкам у мене немає, однак...      

Днями свою кандидатуру на пост очільника Мордора висунула Ксенія Собчак.
Журналістка, опозиціонерка, ведуча телеканалу «Дождь» і екс-ведуча нескінченного проекту «Дом -2 – построй свою любовь». Я, звичайно, не політолог, але, переглянувши її передвиборний ролик, не зрозумів одного: чому Ксенія Собчак не використала у ньому відео, де її п’яну в зюзю за руки й ноги волочать в її номер? Думаю, цей ролик допоміг би їй стати ближче до свого виборця, показати, що вона така ж як і 90 відсотків її електорату. Гаслом Ксенії на цих виборах буде: «Ксенія Собчак – кандидат проти всіх».  Зважаючи на український досвід «противсіхів»,  її передвиборча кампанія приречена. Як би там не було, багато людей кажуть, що вона у будь-якому разі краща за Путіна і була б значно кращим президентом, оскільки вона в опозиції до нього і лояльна до України. А я скажу: «Ні, не краща. Вона і є Путін».

Собчак закінчувала політологію у найпрестижнішому російському ВИШі –МГМО,  і вона не може не знати, що рівень підтримки Путіна в Росії зашкалює, тому шансів у неї немає. Одним із адекватних рейтингових опозиціонерів, які мають шанси сісти на кремлівський трон, є Олексій Навальний

Собчак  сказала, що в нього імперські й диктаторські замашки, бо як тільки в Навального  з’являється політичний конкурент, він намагається його знищити, тому обізвала це все словом «вождізм». Також Собчак додала: «Все это грустные признаки того, что ты считаешь, что обладаешь монополией на оппозиционность».

Ворог мого ворога – мій друг. Ворог Путіна – Навальний, Ворог Навального - Собчак. У результаті Ксюша забере собі ті голоси опозиціонерів, які мали б піти в кишеню Навального, і переможе знову Путін. Ксенія Собчак це так звана дозволена або санкціонована опозиція. 14 жовтня, Ксенія Собчак зустрічалася з президентом Росії Володимиром Путіним.

Бі-Бі-Сі тоді повідомляла, що формальним приводом для зустрічі стало інтерв’ю Путіна для фільму про життя і кар’єру Анатолія Собчака, який знімає телеведуча Собчак.

 «Після того, як оператори,  освітлювачі та інші члени знімальної групи пішли, Путін і Собчак залишилися наодинці порозмовляти», — повідомив один зі свідків зустрічі.

На запитання про те, чи дійсно Собчак провела розмову з президентом, її мати Людмила Нарусова відповіла, що Путін може стати одним із дикторів у фільмі її доньки.

Прес-секретар глави Кремля Дмитро Пєсков взагалі відмовився коментувати цю інформацію. Сама Собчак упродовж кількох днів після розмови з Путіним також була недоступною для коментарів, а її помічник відмовився відповідати на запитання Бі-Бі-Сі.

Показово, що до зустрічі з Путіним Собчак категорично заперечувала можливість своєї участі у виборах, узагалі закликала до «активного бойкоту», тобто до неучасті у виборах, і раптом змінила позицію на 180 градусів.

Ймовірно, вона отримала від хазяїна Кремля пропозицію, від якої неможливо відмовитися.

Після «аудієнції» в Путіна Собчак почала вживатися у нову роль «головної опозиціонерки». Вона запевняє, що готова висловлювати «претензії на адресу теперішньої системи і від лівих, і від правих, оскільки проблеми корупції, неконтрольованої і незмінної влади цією системою є чимось більшим, ніж ідеологічні розбіжності». З чим у Собчак проблем немає, так це із умінням добирати слова і переконувати. 

Володимир Мельник, радіо "Львівська хвиля"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ