Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Я проти видобутку сланцевого газу

Знаю, що більшість моїх знайомих «за», не вникаючи в аргументи, головний фактор такого їхнього ставлення – незалежність від Російського газу. Знаю, що дл багатьох ця тема вже закрита. Знаю, що на мої аргументи знайдуть контраргументи, і все ж…

Питання, які стоять переді мною:

1) Ми знаємо, яка там технологія, і всі обіцяють, що її буде дотримано і екологія не постраждає. Але ми також повинні пам’ятати про діяльність наших контрольних органів і про рівень корупції в державі. Невже ніхто не знає, що дешевше буде заплатити хабара, аніж повністю дотриматися технології та дбати про екологічний захист?

2) Думаємо, що газ стане нашим. Ні, він буде газом компанії, значна частина якого буде йти експорт. Український споживач не відчує на собі результатів видобутку газу. Хтось читав контракт?

3) Ви знаєте родовища газу? Невже хтось буде і далі вірити далі в лікувальні властивості мінеральних вод, що є Львівщині?

Це поки все. Я не еколог, але знаю, як влаштована система. За хабарі будуть висновки про чудову екологію, а ми будемо гадати, чому хворіють наші діти.

Проблема сланцевого газу для партії «Свобода». Вона зробила це однією з головних топ-тем. І багато осіб, не прихильників цієї політичної сили, але і неприхильників видобутку газу, мовчать, щоб їхні ліберальні товариші не називали їх «свободівцями». Але ціна питання вища, ніж політична кон’юктура.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ