Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Заробітчани можуть змінити всю Україну. Якщо захочуть

Німі на панщину ідуть. І діточок своїх ведуть!.. Т. Шевченко

Чергова «фантастична» новиниа дня. Уряд України вийшов з ініціативою обкласти грошові перекази заробітчан своїм родичам додатковим податком в 15-17%. Властиво обкладаються податком не ті хто працює, а ті хто отримуватиме. Бо з більшістю країн Україна має договори про уникнення подвійного оподаткування. Тобто на міжнародному рівні наші люди захищені краще ніж громадяни-в’язні в самій країні.

В «мінздоху» вирішили, що другий за значенням інвестор в країні повинен платити більше. Те що заробітчани знайдуть можливість не сплачувати цих платежів, в мене не виникає жодного сумніву. Навіть ненадійна схема переказу грошей бусами та поїздами під 2-5% буде працювати ще більшими темпами. Ну і звичайно, збільшиться розмір шкарпеток та кишень, де ці гроші будуть ввозитись. Інший шлях, вікрити собі рахунок за кордоном, оформити картку та передати її в Україну. Все ж дешевше.

Єдине що зросте додатково, це кількість ризиків та поборів з боку різноманітних «вошів» в погонах, котрі п’ють кров з кожного буса, що перетинає митницю на в’їзді в Україну. Спроба впровадження такого рішення була б більш ніж достатнім приводом для радикальних кроків у будь-якій країні. Як мінімум – протести та маніфестації, як максимум – цілковита зміна влади. Проте, як видається, народ буде і далі намагатись рятуватись поодинці. Ну приблизно, як в часи Голодомору на Сході та колективізації на Заході. Чим це закінчується, історія вже показала. Хоча навіть пасивний метод боротьби таки є. Якщо ви не здатні до самоорганізації тут, то принаймні варто просто перевести свої родини ближче до місця заробітку грошей. Адже в більшості випадків ваші діти матимуть шанс отримати кращу освіту та харчуватись значно дешевшими та якіснішими продуктами. Бо ж чи варто сподіватись, що апетити сьогоднішніх чинуш не будуть успішно передані їх дітям та внукам? Будьте певні, що так. На що розраховують ті, хто важко заробляючи кошти закордоном, будують за ці гроші будинки, таким чином сплачуючи ПДВ чи врешті дають освіту дітям? На чергові конфіскації, депортації чи навіть розстріли? Адже так чи інакше, гроші переказані заробітчанами сьогодні, мимоволі підтримують та продовжують життя гнилої системи, котра діє в Україні і налаштована виключно на збагачення купки «талановитих» сімей.

Без системних дій тих, хто сьогодні важкою працею заробляє гроші закордоном та їх родичів в Україні, ми будемо приречені до кінця життя оглядати весілля та інші події в житті свої родиів через програму Skype. Та і те за умови, що його також не обкладуть додатковим податком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ