Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

1000 автомобілів свободи: ініціатива набирає обертів

Як повідомив начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко, ще два автомобілі передали волонтери до Збройних сил України.

​Одну з автівок Львівський ТЦК спільно з Гуманітарним штабом Львівського палацу мистецтв передав у бойову бригаду Тернопільщини.

Олександр Тіщенко зазначив, що цей пікап пожертвував на потреби армії польський підприємець, Войцех Бедача.

Як розповів керівник штабу та директор Палацу мистецтв Юрій Візняк, пан Войцех вже не вперше допомагає українським Збройним Силам. 

Ще одне авто вирушило на підмогу бійцям Яворівської бригади.

"Нехай ці авто справно служать мужнім українським воїнам. 

Долучаємось до ініціативи 1000 автомобілів свободи та впевнено рухаємось уперед!

Щиро вдячний нашим польським друзям та усім, хто допомагає  війську у цей нелегкий час!", - зазначив Олександо Тіщенко.

Нагадаємо, "1000 автомобілів свободи" – проєкт, який ініціювали та організували голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький та голова ГО "Добро.Дій" Ігор Дулин за підтримки Міжнародного штабу допомоги українцям (МШДУ), ЛОК - Львівського Оборонного Кластера та інших партнерів.

Основна мета – закупити та відправити на передову 1000 повнопривідних автівок 4х4 для військових і гуманітарних цілей разом із каретами швидкої допомоги.

Для чого?

Ці автомобілі зараз особливо потрібні і важливі. Вони будуть використовуватися у військових цілях, а також для доставки гуманітарної допомоги, евакуації населення, перевезення поранених, а після війни – для патрулювання кордонів, доставки будівельних матеріалів та розмінування (за даними офіційних джерел понад 22% території України заміновано). 

Тобто, такі легкові автомобілі з високою вантажопідʼємністю, хорошою мобільністю і маневреністю будуть актуальними ще не менше року. 

Кожна автівка проходить повний техогляд, перефарбовується в камуфляж і комплектується бронежилетами, аптечками, продуктовими наборами та іншою гуманітарною допомогою.

Кожне авто може врятувати не одне життя, а 1000 автомобілів свободи точно пришвидшать нашу перемогу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ