Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

10 кроків до першого е-квитка у Львові: коли ж з’явиться «ЛеоКарт»?

Цьогоріч розпочнеться безпосередня реалізація проекту. Про більш конкретні етапи впровадження нових технологій у громадському транспорті розповів 16 квітня під час прес-конференції директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза, передає Гал-інфо.

«На кінець квітня 2018 року готуємо погодження та оголошення технічного завдання на Перший етап тендеру. Власне, чому ж все відбувається так довго? Відповідь проста: Львівська міська рада працює з Європейським банком реконструкцій та розвитку, який ставить дуже високі вимоги до претендентів та процесу організації відбору/ Проте у майбутньому це дозволить працювати системі досконало та беззупинки», – розповів Олег Береза.

2018 рік

  • Наприкінці квітня мають погодити та оголосити технічні завдання на Перший етам тендеру.
  • До 29 червня триватиме прийом пропозицій від учасників тендеру, які пройшли попередню кваліфікацію. Попередньо очікується близько 13 учасників.
  • До 31 серпня вивчатимуть пропозиції.
  • У вересні заплановано провести Другий етап тендеру. Тобто оцінка цінових пропозицій.
  • 28 вересня мають оголосити результати тендеру. Стане відомий переможець.
  • У жовтні в «Львівавтодорі» мали би розглянути можливі заперечення та підготувати договір.
  • І вже 30 жовтня планується підписати цей документ на впровадження системи.

2019 рік

  • Максимальний термін впровадження становитиме 18 місяців.  Натомість очікуємо, що потенційні                      виконавці зможуть запропонувати коротші терміни, орієнтовно 12-14 місяців.
  • А вже у 2019 році заплановано встановлення обладнання у рухомий склад.
  • У січні мали би розпочати встановлення обкладення в рухомі склади.

Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

Нагадаємо, що торік ЛКП «Львівавтодор» та ЄБРР підписали кредитний договір на суму 10 млн євро про впровадження у Львові автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті (е-квиток). Загальна вартість проекту ­­– 11, 2 млн євро.

Як зазначив Олег Береза у коментарі Гал-інфо: «Ще жодної копійки з цієї суми не витрачено, адже нема кому їх витрачати. Коли через тендер ми зможемо визначити  переможця-виконавця, тільки тоді можна буде говорити про освоєння коштів», - зазначив Олег Береза.

Додамо, що назву електронного квитка визначили львів’яни через соцопитування. Назву «ЛеоКарт» запропонувало дев’ятеро, однак переміг Андрій Карп’як, який надав найшвидше таку пропозицію.

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ